Rymdforskarskolan 2021 i Lund – 28/7

Den sista dagen och kanske till och med den bästa, börjar som vanligt klockan sju. Med tanke på att detta var den sista dagen på lägret ville jag utnyttja varje timme på dygnet till att umgås med alla och inte ligga och sova. Jag fick äran att väcka alla kompisar med en favoritlåt på högtalaren. Därefter, åt alla frukost och klädde på sig sina finkläder.

Vi var på Astronomihuset relativt tidigt och hade därför extra mycket tid till att förbereda oss inför den stora redovisningen. Vissa övade i ett eget rum, några var kvar i klassrummet och vissa var i korridoren. Efter ett tag av övande var det dags för lunch vid en restaurang nära SUS Lund, vilket var jättehäftigt då vi fick se alla läkarstudenter, professorer och läkare. Maten där var så himla utsökt och jag skämtar inte när jag säger att det var en av de bästa måltiderna jag haft på länge. Hur som helst var det nu dags att röra på oss mot Astronomihuset för att ha våra redovisningar. En del var nervösa medan andra inte, och det är naturligt att bli lite nervös men som jag gillar att tänka på det så är det mest en rolig och lärorik grej som man inte ska stressa för mycket över. Det var en stor ära att få redovisa framför högt utbildade professorer, forskare och alla familjer men man kan bara göra sitt bästa och inte låta nervositeten få övertaget så går det oftast galant. Alla grupper gjorde ett toppenjobb och jag är övertygad om att alla var nöjda med sin prestation.

Projektet. Var. Över. Nu drar den efterlängtade avslutningsmiddagen igång och efter det, den hemliga aktiviteten. Middagen var sagolik och helt oförglömlig. Det blev en blandning av en trerätters middag, sång, tävlingar och spex underhållning. Påväg tillbaka från middagen fick vi uppleva Lund under nattetid vilket var en fantastisk upplevelse. De flesta var trötta när vi kom hem men något vi glömde bort var att vi skulle ha den hemliga aktiviteten. Det var väldigt speciellt, spännande och något som alla RFS-elever har upplevt och sent kommer glömma. För att få veta vad som hände den kvällen finns det bara ett sätt att ta reda på det. Sök till rymdforskarskolan!

Trots att alla var helt slut efter presentationen, middagen och hemliga aktiviteten körde vi ändå vidare och grilla marshmallows samtidigt som vi skrev på varandras små häften. Kvällen drog iväg och plötsligt var klockan två på natten men vi skulle ändå inte ge oss! Många ville fortfarande inte sova för att man inte ville få ett slut på lägret. Vad är det enda logiska man kan göra när ingen vill sova och alla ville umgås? Dynga såklart! Jag måste dock erkänna att det inte var så enkelt som det verkade då jag gick och la mig strax efter fem på morgonen. Till min absoluta förvåning gjorde två timmar sömn susen, och jag hoppade ur sängen med full energi och redo att väcka alla med högtalaren på nytt. Efter frukosten började man inse att man bara har några timmar kvar med alla fantastiska människorna på lägret och det var definitivt ett av de jobbigaste stunderna under hela året. Alla tog sitt farväl och RFS Lund var slut.

När jag sökte till rymdforskarskolan hade jag aldrig tänk mig att det skulle lämna ett så stort avtryck på mig. Det har, helt seriöst, varit de bästa tio dagarna av hela mitt liv och jag är så glad och stolt över att jag valde att söka till lägret. Det var mitt livs bästa beslut och jag ångrar det inte ett dugg.

MVH Filip

Varukorg