Space Camp Skåne augusti 2021

Fredag den 6 augusti anlände 9 förväntansfulla barn till Dalby Scoutgård utanför Lund. Eftermiddagen började med lära känna lekar och matlagning. Efter Tacokvällen satte vi igång med den första utmaningen: bygget av spagetti- och marshmallowtorn. Många innovativa byggen skådades, men enligt många var nog ändå höjdpunkten att äta upp de överblivna resterna. Kvällen avslutades med stjärnskådning där vi bland annat lyckades pricka in Jupiter i teleskopet.

Lördagsmorgonen började med födelsedagssång till en av våra deltagare. Efter frukosten fick deltagarna lösa ett case som gick ut på att överleva en 100 årig rymdfärd och att bygga upp en civilisation på en exoplanet. På eftermiddagen åkte vi iväg till Tycho Brahe-observatoriet i Oxie där vi fick kolla på deras teleskop, titta på solen genom två olika solteleskop och lyssna på föredrag om liv i rymden och rymdfärd. Såklart fanns det även tid att ställa frågor till astronomerna och hade inte bussen kommit och hämtat oss efter tre timmar hade flera av deltagarna nog haft frågor för ett par timmar till. Efter en lyckad eftermiddag på observatoriet fortsatte kvällen med pizza och film.

På söndagsmorgonen väcktes alla istället till låten ”Jag är en astronaut”. Som avslutande aktivitet byggde vi månlandare som skulle rädda ett ägg. Alla ägg utom ledarnas klarade sig galant! 

Alla ledarna vill tacka deltagarna för en super helg :)

MVH

Talitha, Tilda, Aurora och Adam

Varukorg