Unga Astrobiologer på läger

I somras den 23-25 juli anordnade vi i Unga Astrobiologier vårt alldeles första läger! Den 23 mötes vi och deltagarna upp i Magnethuset där vi körde lite lära-känna-varandra-lekar. Sedan gjordes flera astrobiologi-relaterade kahoots och poängjakten introducerades!

Andra dagen började dagen med en föreläsning av Simon Ringqvist (doktorand på SU) som föreläste om exoplaneter! Poängjakten fortsatte även under hela dagen och en labb utfördes där vi extraherade vårt eget DNA! Vi fick även en föreläsning av Anna Neubeck (forskare på UU) som pratade om hur man upptäcker liv! Och sist men inte minst kom AUs alldeles egna Lägerlegend Robin Djerv och tittade förbi! Tredje och sista dagen på Astrobiologilägret börjades med några kahoots samt en föreläsning av vår alldeles egna Noah Falkman! Efter lunch fick varje deltagare göra sitt eget lilla ekosystem i en burk, och poängjaktsvinnarna utsågs, grattis Molly och Martina! Mycket mer än så hann vi inte med innan lägret avslutades runt ca klockan 15:00.

Tusen tack till alla deltagare på lägret, och extra stort tack till AU för projektbidraget så att vi kunde genomföra vårt läger överhuvudtaget!

Vi hoppas att vi ses igen i framtiden!

//Unga Astrobiologers styrelse

Varukorg