Vattenraketer avfyrades i Lund till barns stora glädje

Den 4:e juni gick en efterlängtad vattenraket-aktivitet av stapeln i Observatorieparken i Lund! Ett trettiotal barn, främst i åldrarna 9 till 13 år hade samlats och var exalterade för att bygga vattenraketer med hjälp av alla ledare. Bland ledarna fanns AU:are från LARA (vår studentförening i Lund fokuserad på raketer), PAS (vår gymnasieförening på Polhemsskolan i Lund) och självaste Skånedistriktet.

Allt eftersom barnen började rulla in till parken vid kl.13 denna soliga lördag, så höjdes spänningen. Vi fick de att skriva in sig så vi hade koll på vilka som var där och sen gällde det att dela in dem i grupper, bland annat baserat på ålder. Det var ungefär 3 barn i varje grupp.

Vi hade 5 stationer redo för deltagarna! Först en station där de får reda på baserna om hur en raket fungerar teoretiskt. Sen gick de över till nästa station som var uppskjutningsstationerna där vi demonstrerade med en raket vad de sen skulle få bygga. Det ledde både till några exalterade barn och någon enstaka dyngsur ledare. Samtidigt fanns en fika station där man kunde ta så mycket man ville av kakorna, glassen och drickan!

När barnen var redo tog de sig till stationen där man skulle få alla delar av raketen som de sedan fick sätta ihop själva enligt våra instruktioner. Den stora grejen barnen behövde klura ut var att klippa och tejpa kartong för att antingen skapa en ramp eller vingar som raketen kan stå på innan uppskjutning. Det var lite klurigt för oss ledare att förklara och dela ut grejerna till barnen, då de var ganska många och det inte alltid var så lätt att få deras uppmärksamhet. Men när de väl kom igång så märktes det att det var exalterade inför sin raket-uppskjutning.

Vi blev så imponerade av kreativiteten hos barnen! Speciellt vid nästa station där dekoreringen av raketerna skedde. Glitter, klistermärken och ritande skapade en hel del underbara raketer att se på. Även karamellfärg dekorerade vissa raketers uppskjutningar.

Men det var också jättehärligt att se de föräldrar som stannade för att ha kul med sina barn på ett sätt där barnen lär sig samtidigt. Vi i Skånedistriktet vill rikta ett stort tack till alla från PAS och LARA som hjälpte oss under dagen. Det hade verkligen inte gått utan er. Vi lovar många fler vatten-raketuppskjutningar i framtiden🚀😊 (PS. Vi hoppas ni har sett våran nya maskot! SkåneD raketen som Anton från PAS visar upp så snyggt! Den kommer ni få se många gånger till i framtiden.)

Varukorg