Så var Space Camp Stockholm 2022

Space Camp i Stockholm blev ett mycket lyckat läger med massor av skoj! 17-19 juni samlades deltagare i Älvsjö för ett fullspäckat läger. Här kommer en överblick på helgen och dess aktiviteter.

Det blev en helg med massor av pyssel. Deltagarna fick både pyssla sina egna solsystem, sina egna vattenraketer till vatten-raketuppskjutningen samt egna marsbaser. Space Camp deltagarna var mer än redo att få testa sina vattenraketer som de själva hade pysslat. Vattenraketerna sköts upp i luften med hjälp av en cykelpump. En del raketer åkte över 15 meter upp i luften!

Här äter vi frukost tillsammans innan vattenraketuppskjutningen.

Efter middagen blev det filmkväll med filmen The Martian. Kvällen innan såg vi filmen Wall-E. Till pizzakvällen köptes många pizzor.

Sista dagen körde vi också utmaningen ”äggstronaut”, där deltagarna fick bygga ”rymdfarkoster” för ägg. Rymdfarkosterna med äggen släpptes sedan från ett fönster. Målet var att ägget skulle klara sig. Två av äggen var oskadda! Utöver detta lekte vi massor av lekar såsom kurragömma, sardinburken och maffia. Deltagarna fick också lyssna på olika föreläsningar av ledarna som handlade om universum, solsystemet, konstellationer, hur man bygger en marsbas samt hur man bygger en vattenraket.

Varukorg