AU:s 10-årsfirande i Västra Götalandsdistriktet

Den 19:e augusti 2022 fyllde Astronomisk Ungdom 10 år. Födelsedagen firades både inom och utom Sveriges gränser och ett av ställena där AU:s födelsedag firades lite extra var i Göteborg där Västra Götalandsdistriktet anordnade en födelsedagssittning för AU i Slottsskogsobservatoriet. Klockan 18 på kvällen samlades därför 19 ungdomar i Slottsskogsobservatoriet för att umgås och uppmärksamma att det under denna dag gått hela 10 år sedan Astronomisk Ungdom grundades.

Kvällen inleddes med att AU:s grundare och generalsekreterare Mikael Ingemyr berättade lite kort om AU:s historia. Därefter var det dags för en astronomisk kahoot som AU:s förbundsordförande Gabriel Delerin höll i! När kahooten och välkomstdrinkarna var slut var det dags att sätta sig ner på långbordet. Till förrätt serverades fruktspett och lite annan plockmat. Till huvudrätt blev det tacos! När huvudrätten var uppäten var det dags för efterrätt! Två konditoritårtor var beställda för att verkligen fira AU:s födelsedag ordentligt. En prinsesstårta och en toscatårta senare var alla mätta och belåtna och fortsatte med livfulla och intressanta konversationer.

När alla ätit upp var det dags att gå runt och bland annat titta på teleskopen på Slottsskogsobservatoriet. Inte bara hade vi ätit middag under alla rymdigheter som finns i Slottsskogsobservatoriet, vi fick även se vilka teleskop som fanns på Sveriges enda folkobservatorium! När rundvandringen var slut hade också sittningen kommit till sin ända. Västra Götalandsdistriktet, som arrangerade sittningen, skulle vilja tacka alla som kom! Vi hade väldigt kul och hoppas självklart få se er på våra framtida evenemang!

Än en gång, grattis på födelsedagen AU!

Författat av: Julia Mårtensson Bild: Sebastian Löf

Varukorg