Så var Space Camp Skåne 2022

Vi kan med glädje berätta att Space Camp Skåne blev ett lyckat astronomiläger även år 2022! Trots ett mindre antal deltagare detta året (en mysig deltagarsiffra på 6 barn) så var vi nöjda med glädjen och kunskapen som signifierade lägret.

Vi befann oss på den vackra scoutgården i Dalby där vi höll våra flesta aktiviteter. Redan från början märkte vi hur nyfikna och kunniga barn det var vi hade fått äran att leda under denna helg i Augusti. Det viktigaste var såklart deras nyfikenhet för rymden! 

Bland våra aktiviteter fanns att lära sig svinga coola lasersvärd (extra uppskattat av star wars nördarna i gruppen!), VR-upplevelse där man får känna hur det är att vara på planeten Mars, vattenraketer, Filmkvällar, en rymd-tipsrunda (med goa priser) och framför allt ett besök hos Tycho Brahe Observatoriet i Oxie. På observatoriet fick alla chansen att observera solen genom ett solteleskop, vilket var supercoolt även för handledarna! 

Barnen må ha varit lite små-busiga men det skänkte oss alltid glädje att se att de hade en entusiasm för rymden och framtiden. Det syntes inte minst på vår sista aktivitet som var ett så kallat “case”. Där skulle de i grupper rita upp och tänka fram en lösning till att rädda Jorden från en ankommande asteroid. Det fanns dock en hake, asteroiden hade utomjordiskt liv under sin yta! Barnen hade verkligen kreativa lösningar!

Vi vill rikta ett stort tack för ett trevligt läger till alla inblandade.

Samt ett speciellt tack till Astronomisk Ungdoms Skånedistrikt som finansierade lägret.

/Projektgruppen

Varukorg