UAPFF:s Mininobelmiddag!!

Ärade astropartiklar! Nu är vi post årets sammanslutning i Magnethuset i Stockholms gamla observatorium för en utomordentlig finmiddag i tema jul-astronomi-partikelfysik. För dig som missade denna kväll, eller du som vill återuppleva, den kommer här en sammanfattning.

Kvällen startade med mingel bland deltagarna medan de sista förberedelserna gjordes i kvällens lokal, Magnethuset! (Varför det heter Magnethuset? Det är en väldigt bra fråga faktiskt.) Deltagarna välkomnades sedan in i en stämningsfull atmosfär där de fick slå sig ned vid sina tilldelade platser. Vår föreningsordförande (som också råkar vara förbundsordförande) Gabriel höll sedan ett välkomsttal tillsammans med vår kassör Amanda-linn. 

Till förrätt serverades aubergine- och paprikaröra på olivoljestekt toast och till denna levererades det underhållning i form av ett astropartikelfysik-kahoot som Firas Ammar tog hem vinsten på! Priset bestod av en fantastisk Oscars-statyett-replika och en guldmedalj (i choklad), men främst av allt, äran. 

Varmrätten bestod av lammytterfilé med potatisgratäng, rosepepparsås & smörstekt haricots verts för (så kallade) köttätare och rostade rödbetor med feta, chevreost & primörer för icke (så kallade) köttätare. I väntan på denna ljuvliga rätt fick deltagarna spåna på sina julrim, vilket var en del av kvällens underhållning. Samtliga gäster upptäckte att de hade ett paket framför sig, och under deras tallrik låg en lapp med information om vad personen till vänster hade i sitt paket. Uppgiften var att skriva ett julrim med mål att personen till vänster skulle kunna gissa vad som fanns i deras paket. 

Till efterrätt serverades vaniljpannacotta på havremjölk med rödavinbär. Efter det var det dags att läsa upp våra rim! Vi fick ta del av korta rim, långa rim, rim på svenska, rim på engelska och rim som försökte få “bokstäver” och “bäver” att rimma. 

Bild: Cornelia Ekvall

Kvällen avlsutades sedan med julmys där vi åt lussebullar, pepparkakor & drack glögg samtidigt som gästerna fick fortsatt möjlighet att mingla runt och umgås med andra personer än sina bordsgrannar. 

Tills nästa gång!

Gastronomiska hälsningar från UAPFF:s styrelse🚀💫

Varukorg