Rymdforskarskolan 2023 i Stockholm – Dag 6 18/6

Den sjätte dagen började precis som alla tidigare till det härliga ljudet av “Jag är en astronaut”. När jag vaknade så var jag fortfarande förvirrad efter att ha sett filmen “År 2001-ett rymdäventyr” för första gången kvällen innan. Efter att ha vaknat till lite mer så gick jag och åt frukost och konverserade med de andra deltagarna.

När frukosten var uppäten var det dags att göra sig i ordning inför rundvandringen på KTH:s campus och SU:s campus. Jag visste att det kunde börja regna idag så jag gick och hämtade min jacka. Men den hade jag glömt hemma. Så jag hoppades på det bästa men fruktade det värsta och begav mig mot bussen till KTH med handledarna och de andra deltagarna. Väl framme på KTH så börjar det dugga och jag tänker att nu kommer regnet och att det bara kommer att bli värre. Lyckligtvis så hade jag fel och det slutade dugga ganska snabbt och inget mer regn kom. Under rundvandringen fick jag lära mig att KTH är mycket större än vad jag trott. Nästan var man än kollade så såg man bara mer av KTH.
När vi var klara med rundvandringen var det dags för oss att återvända hem och äta lunch och ta det lugnt inför introt till projektet. Därefter blev vi indelade i grupper och valde vilka sensorer vi ville ha på vår sond och började att programmera och bygga ihop vår lilla manick. Under byggandet blev vi bjudna på lite fika.

Kvällen inleddes med att distriktet hämtade med oss till Observatorielunden där vi åt pizza, fikade igen och kollade på AU memes. Vi fick sitta inträngda i ett trångt mysigt litet rum och ha det varmt och härligt med mycket skratt och riktigt mycket applåder varje gång något märkvärdigt hände.

När middagen var uppäten och memesen var slut så återvände vi hem och avslutade dagen likt alla andra med en minst sagt underhållande bedcheck där dagen diskuterades.

//Olle Wessman

Varukorg