Pressmeddelande: Dessa stjärnor utgör det svenska astronomilandslaget

Under våren hölls finalen i den svenska astronomiolympiaden och dessa fem stjärnor representerar Sverige i den internationella tävlingen IOAA. De har visat på astronomiska kunskaper och djupgående kunskaper om universum, och nu ska deras kunskaper sättas på prov igen, i augusti! Lär känna det svenska astronomilandslaget här!

Det svenska Astronomilandslaget

Jiachen Mi

Tjena! Jag heter Jiachen Mi och intresserar mig för astronomi och astrofysik, men även matte och fysik. Jag gillar att titta på stjärnorna, problemlösning och att förstå de grundläggande lagarna som styr våran värld. Det är helt magiskt, testa själv!

Philip Wetterberg

Hej, jag heter Philip och går tredje året på natur på Hvitfeldtska. På fritiden gillar jag att spela spel och lära mig mer om matte och fysik om jag inte redan läser astronomi. Förutom att plugga brukar jag ibland spela golf när det är fint väder och njuta av solen.

Ida Grimheden

Hej!
Jag heter Ida och jag går andra året natur-matte på Norra Real. På fritiden gillar jag att spela cello, och astronomi så klart (även om jag är lite mer kvällstrött än en astronom borde vara).

Alexander Stridh

Hej! Jag heter Alexander och går sista året på natur-forsknings programmet på Norra Real. Jag gillar friluftsliv och självklart fysik och matte. På min fritid spelar gillar jag att umgås med vänner och lära mig nya saker.

Teo Alvånger

Jag heter Teo, går natur på Rymdgymnasiet, och åker ofta skidor på fritiden. Jag har gillat att kolla på stjärnorna så länge jag kan minnas och idag spenderar jag många kvällar ute under norrskenet.

Varukorg