Så var vårens ledarskapskurs 2023!

Under våren arrangerade vi, traditionsenligt, en ledarskapskurs för våra aktiva medlemmar som sitter i projektgrupper, och vårens ledarskapskurs hölls på Kvistabergs observatorium utanför Stockholm och deltagarna fick lära sig mycket om ledarskap och organisering, men även om inkludering och andra nyttiga saker. Så här var helgen! 

Helgen började med en introduktion av alla deltagare när de var på plats, och fortsatte med lära-känna lekar, kahoot, middag och en genomgång av helgen. Efter det fick deltagarna spela spel innan det var dags för helgens första natt. 

Morgonen efter började med frukost, och sedan följde ett intensivt schema av föreläsningar, alla för att förbereda deltagarna på deras arbete i projektgrupperna, med föreläsningar om allt från hur man budgeterar till hur man gör hjärt- och lungräddning på någon. I pauserna mellan föreläsningarna fick deltagarna bland annat skriva brev till sig själva i framtiden, ta fram egna framtidsmål, sitta i utskottsgrupper och diskutera scenarion samt lösningar på dessa, och mycket annat för att bryta av i programmet. Utöver det fick de självklart även raster där de kunde ha kul och umgås!

Under kvällen på lördagen åts en finmiddag i matsalen i observatoriet, och deltagarna fick även spela en egenkonstruerad mordgåta baserad på husets historia som sträckte sig genom hela huset, någonting som var oerhört uppskattat. Efter det var det återigen dags för att sova för att orka med sista dagen av kursen.

Under söndagen hölls liknande föreläsningar som under lördagen, där deltagarna fick fortsätta lära sig om allt de kunde tänkas behöva kunna inför sitt projektarbete, innan det slutligen var dags för lunch och avsked och deltagarna fick röra sig hemåt för att fortsätta jobba med alla nya kunskaper de fått!

//Amanda, Cornelia och Schrödinger, projektgruppen

Varukorg