Astronomilägret 2023

Den 14-16 juli 2023 anordnades årets upplaga av Astronomilägret. Astronomilägret är ett av AUs mer avslappnade läger där fokus ligger på att göra roliga rymdiga saker tillsammans, och få en chans att träffa såväl gamla som nya vänner. Så här var helgen:


Helgen började med att deltagarna fick lära känna varandra genom en Astronomisk namnrunda och andra roliga lära-känna lekar. Sedan fick de också en presentation av projektgruppen och helgens schema. Därefter var det dags för pizza och Banana Split till middag. Middagen efterföljdes med att deltagarna i grupper fick lära känna varandra lite bättre genom att bygga och dekorera sina flaskraketer. Dagen avslutades sedan med filmvisning, snacks och såklart stjärnskådning!

Dagen efter inleddes med att deltagarna fick skjuta upp sina raketer som de hade byggt. Detta var första delen av Rymdolympiaden som pågick hela helgen. Raketerna bedömdes i två olika kategorier – hur bra de var (dvs hur högt de flög), och på designen. Efter raketuppskjutningen var det dags för en föreläsning om
satellitkommunikation, så intressant! Lördagen bjöd dessutom på ytterligare två tävlingar i Rymdolympiaden. Dels tävlade de i en blöt stafett och i en provsmakning!

Innan middagen hade deltagarna fritid, då det fanns möjlighet till bland annat bad, tipsrunda och brädspel. På kvällen serverades sedan en trerätters middag med gratinerad paprika, bakad potatis och pannacotta! Dagen avslutades även denna dag med filmvisning och stjärnskådning! På söndag förmiddagen avslutades lägret en prisutdelning för helgens Rymdolympiaden, där vinnarlaget fick ett smarrigt och rymdligt pris!

Varukorg