Rymdforskarskolan 2023 i Lund – Dag 2 4/8

Hej! Vi heter Alva och Veerle och har fått uppdraget att skriva ett blogginlägg om dag 2 på rymdforskarskolan i Lund 2023.

Morgonen började med att vi blev väckta med Jag är en astronaut på högsta volym. Eftersom det var första dagen, var vi alla lite smått förvirrade, men det var ett roligt sätt att inleda dagen. Frukosten var lugn och god, tills vi fick reda på att det bara var tio minuter kvar tills bussen skulle åka! omedelbart ställde sig alla upp och sprang till toaletterna för att göra sig klara, väldigt stressigt. 

Första föreläsningen var av biologen Jessica Abbott, som även är känd från Fråga Lund. Föreläsningen handlade om utomjordiskt liv på andra planeter och hur man beräknar chansen för det. Vi fick även ställa många frågor som till exempel: Hur skulle en alien kunna se ut? Och vi fick väldigt intressanta och bra svar. 

Därefter gick vi till Astronomihuset där två av våra handledare hade en powerpoint-presentation om sig själva. Det var väldigt roligt att lära känna våra handledare bättre och få reda på några fun-facts om dem. Sedan åt vi lunch på lunchrestaurangen Moroten & Piskan, det var väldigt gott! Efter det lyssnade vi på två till handledarpresentationer och sedan hade Tomas Brage en föreläsning om Exotiska kvantfenom och astrofysik. Det var svårt men intressant att lyssna på. 

Och sedan åkte vi tillbaka till Dalby Fritidsgård där vi bor under dessa 9 dagar. Efter lite Twister, kortspel och chill, åt vi middag. Det blev makaroner och köttbullar och det var mummmmsss. Efter maten, började rymdkapplöpningen, en tävling där alla handledargrupper tävlar mot varandra i olika aktiviteter. Den första utmaningen var att bygga en rymdfarkost som vi skulle släppa från andra våningen med ett ägg som passagerare. Efter det var det dags för en väldigt mystisk aktivitet…

Därefter hade vi våran andra bedcheck där vi pratade om hur dagen hade varit tillsammans med våran handledargrupp ooooooooch NIKLAS!!!!!! (Bästa handledaren<3) Vi har alltid superroligt:)

Och sen var det dags att sova, men det är inte alltid det sker;)

//Alva och Veerle 

Varukorg