Rymdforskarskolan 2023 i Lund – Dag 8 10/8

Dag 8: The Infinity Stones

Idag var det ingen vanlig dag, för idag fyllde Karl min Karl 18 år. Redan vid 00:00 slaget räknade jag ner och vi alla tillsammans sjöng ”Vi gratulerar”, på dalmål, viskandes, till Karl. 

Efter att vi väl hade lagt oss (onödigt sent trots att vi var helt slut allihopa), så vaknade jag för att duscha som jag brukar göra tidigt på morgonen, och därav missar jag oftast “Jag är en astronaut” 😭. Därefter satt jag med min grupp och arbetade lite på vårt grupp-projekt innan frukosten, samt efter frukosten. 

När klockan var slagen var det dags för spännande grejer, nämligen att vi skulle flyga upp våra sonder 100 meter upp i luften (OMG). Vi tog oss till fotbollsplanen vid vår kära fritidsgård i Dalby, och förberedde oss för att flyga upp dem med drönare! Dock var vädret inte det mest optimala för en sådan händelse, därför fick vi stå och vänta tills sol, vind och vatten (regn) allierade sig med varandra precis rätt för att en godtagbar mätning skulle kunna göras.

Under tiden som vi väntade började jag samla på mig Infinity Stones, eller som det också kallas: Andra deltagares hårklämmor. Det började med att någon tappade sin hårklämma och jag tog den och satte den i håret, sedan fick jag (tyvärr bara låna) en till hårklämma av en väldigt fin kompis, och samlingen började växa. Medan det att uppskjutningarna drog igång, fick jag uppdraget av vår kära handledare Fanny (eller som jag kallar henne: Fanniiiiiiiii) att ta bilder med hennes kamera medan hon hämtade nya batterier. Tyvärr var det kortvarigt då kameran dog innan jag hann ta särskilt många bilder, men då öppnades en ny dörr. Jag frågade vår kära projektledare Hugo ifall han hade ett extra batteri. Han hade inte ett som passade, men då fick jag låna hans kamera istället. Hugo bytte också linsen på kameran till en med större aperture (för er som inte vet vad det innebär: Man kan ta sjukt fina porträttbilder). Därav blev jag paparazzi och sprang runt och fotograferade alla. Det blev dock liiiite för många bilder (förlåt Hugo), men nu frågar folk ifall bilderna är tillgängliga, för att de vill spara ner dem själva (jag tar det som en win). 

Efter det spännande äventyret med att skjuta upp våra sonder var över, hade vi det marginellt mindre spännande avsnittet av dagen framför oss. Vi skulle nu extrahera all data och försöka förstå oss på vad allting innebar. Det var kul, men inte så actionfyllt. Därav fick 2 andra av våra kära handledare (Julia och Claudia :)) ) hitta på något annat för oss att göra i den nu kända ”danssalen” efter Just Dance incidenten. Vi körde en variant av “Dansa/Pausa”, där när vi väl pausade så skulle vi inte stå stilla, utan vi skulle utföra någon rörelse, i grupp, som Julia ropade upp. Den som inte fick vara en del av någon grupp som utförde dessa rörelser åkte ut. Vi som åkte ut hade väldigt tråkigt, därför skapade vi en stor ring och hoppade runt i typisk RFS Lund fashion. Sedan när det var över sprang alla för att boka in en tid i duschschemat, och därefter var det dags att återgå till arbetet.

När den insatta arbetstiden var över, var vi återigen samlade i danssalen, där vi denna gång blev bemötta av en väldig överraskning efter att ha dansat oss vakna igen. Som tidigare nämnt var det Karl min Karls födelsedag, och då fick han en handritad karta av våra fina handledare. På kartan var det markerat 4 ställen i fritidsgårdens område (SPÄNNANDE). Efter lite förvirring över vad vi nu skulle göra togs skorna på och vi rörde oss i rask takt mot den första utmarkerade punkten på kartan. Därefter, på väg till punkt nummer 2, gick vi lite vilse. Därför frågade jag en äldre dam i en bil ifall hon visste vart vår nästa station borde befinna sig, och efter en lång diskussion kom vi fram till vart vi egentligen skulle ha tagit vägen. Sedan var det inte svårt att hitta de 2 andra stationerna, en vid ett bruk och den sista vid en kyrka. Väl där hittade vi 2 lappar och presenter till Karl. Då passade vi också på att sjunga “Ja må han leva” på dalmål. Alla kramade Karl och så var det dags för hamburgare. 

Sedan var det sista stretchen till att få klart vår Scavenger Hunt. Alla gjorde sina sista memes, tog sina sista foton och läste upp de sista kärleksdikterna till handledarna. När allt det kaotiska var klart återgick alla till att arbeta på sina projekt fram till att ingen orkade mer. Då var det dags för bed-check, och som vanligt så gjorde vi SOLA (och bada) och tog vår sista bed-check bild. Denna dagen tog jag dessutom en bild på vår fantastiska handledare Fanny, och det råkade vara den roligaste bilden jag någonsin har tagit. Jag skrattade så mycket att jag behövde lägga mig på golvet. Detta är biverkningarna av RFS, du har bara för kul hela tiden. 

Sist men inte minst, stjärnskådande vi med underbara handledaren Niklas, där vi fick lära oss bland annat hur man hittar polstjärnan, Vega, stjärnbilden Svanen och såg en massa stjärnfall. Fantastiskt slut på en redan actionfylld dag. 

Till den som läser detta utan att ha varit på RFS och är i rätt ålder, skulle jag bara säga en sak: SÖÖÖÖÖK, du kommer omöjligt ångra det. 

Tack för allting, alla som gjorde RFS lika fantastiskt som det blev. 

Världens största kramar

Dani

Varukorg