Rymdforskarskolan 2023 i Lund – Dag 9 11/8 sista dagen

Hej! Jag heter William och kommer från Göteborg och jag ska berätta om den nionde och sista dagen av RFS i Lund 2023.

Precis som tidigare dagar blev vi väckta till låten ”Jag är en Astronaut”. Låten har för mig blivit synonym med RFS, även om vi senare insåg att ingen kunde andra versen av låten, trots att vi hört den ett oberäkneligt antal gånger. 

Efter frukost var vi alla fokuserade på att göra klart det sista inför våra presentationer. Mitt lag, lag Magnus Magnet, mätte dagen innan magnetfältet från 100 meters höjd och därefter analyserade vi datan i ett python-program som vi hade kodat. Vid lunchen åkte vi till restaurang Moroten och Piskan, där vi ätit flera gånger under veckan.

Efter en sista lunch tillsammans gick vi till astronomihuset, där vi haft alla våra labbar och föreläsningar under RFS. Vid astronomihuset började vi bygga ihop våra montrar för att presentera de projekt vi jobbat med under veckan.  

Efter ungefär en timme började föräldrar och även flera av föreläsarna som vi haft under veckan dyka upp, vi blev även besökta av AUs förbundsordförande Gabriel Delerin och AUs vice förbundsordförande Hasti Khodabakhshi, vilket var väldigt kul. När all var på plats samlades vi i en föreläsningssal där en av våra handledare, Niklas, gick igenom vad vi gjort under veckan, majoriteten av tiden gick åt till att förklara fotleken för våra föräldrar…

Därefter visade vi upp våra montrar för alla som ville lyssna, ungefär en timma senare samlades vi i föreläsningssalen igen för att få våra diplom. Vinnaren av projekten, som utsågs till att tävla för att vara en del av AUs rymdprogram blev lag Maverick, stort lycka till och hoppas ni kommer hela vägen till rymden!

Därefter tog den fantastiska Anna Arnadottir med oss upp i Lunds 80 meter höga observatorium varifrån vi lyckades se hela vägen till Danmark!

Därefter var det dags för fotografering. Efter att alla besökare lämnat fick vi häften utdelade med varandras namn på, där fick vi skriva hälsningar till varandra. Därefter var det dags för avslutningsmiddagen, en trerättersmiddag på Kalmar Nationen, tillagad av ingen annan än AUs grundare och generalsekreterare själv, Mikael Ingemyr.

Efter en fantastisk middag med god mat, roliga sånger och känslosamma tal var det dags att röra sig tillbaka till Dalby Fritidsgård, där vi bott under de senaste nio dagarna, för en sista fotleken samt en mycket hemlig aktivitet. Därefter valde jag och flera andra att stanna uppe hela natten och spela kort.

Vid 5-tiden valde några av oss att gå upp och kolla på soluppgången. Efter soluppgången fick vi en delvis hämnd genom att väcka de handledare som hade sovit med låten ”Jag är en astrosmurf”, låten kan enkelt förklaras som en extremt mycket jobbigare ”Jag är en astronaut” (något vi inte trodde var möjligt). Under morgonen fick vi våra häften och vi städade sovsalarna, därefter lämnade en efter en annan, tills RFS Lund 2023 var slut :( 

Varukorg