Astronomiska Föreningen

Välkommen till Astronomiska Föreningen!

Astronomiska Föreningen är formellt en lokalförening till Astronomisk Ungdom i Uppsala.

Avdelningen bildades strax före årsskiftet 2014/2015 med syfte att främja intresset för astronomi och rymdfart i Uppsala, och vi arbetar för att ge studenter vid Uppsala universitet möjligheten att följa aktuell astronomisk forskning. Astronomiska Föreningens verksamhet är huvudsakligen riktat till studenter vid Uppsala universitet och håller till på Ångströmslaboratoriet i Uppsala. Vi erbjuder bland annat föreläsningar, framförallt populärvetenskapliga sådana, med verksamma forskare vid universitetet, och anordnar dessutom regelbundet observationskvällar för att medlemmarna ska få chansen att lära sig mer om praktisk astronomi. Därutöver kan du hos oss se fram emot rymdiga filmkvällar och regelbundna nyhetskvällar där vi pratar astronomi- och fysikrelaterade nyheter och allmänt filosoferar kring rymd och vetenskap.

Anslut dig till oss!

Bli medlem via detta formulär. Du blir samtidigt medlem i förbundet Astronomisk Ungdom, vilket bl.a. innebär en gratis prenumeration på tidningen Populär Astronomi.

Missa inte att gå med i vår Facebook-grupp! Där hittar du bl.a. information om kommande evenemang och kan lära känna andra medlemmar. Du är också välkommen att gilla vår Facebooksida!

En ung lokalavdelning besöker Max Tegmark i Stockholm.
Theory of Everything

Kontakta oss

Epost: af@au.se

Vill du ha mer information om vår förening, undrar du någonting, eller har du kanske en strålande idé? Tveka då inte att höra av dig genom att maila till af@au.se! Vi är glada över din nyfikenhet och kommer att höra av oss inom kort. Om du vill bli medlem hos hos och redan är medlem i någon av Astronomisk Ungdoms övriga föreningar kan du kontakta oss så ordnar vi det, eller fylla i google-formuläret ovan. Vi svarar också gärna på frågor från dig som är intresserad av att börja studera fysik och astronomi vid Uppsala universitet och hur du som student får ut så mycket som möjligt av ditt medlemskap i vår förening.

Du är varmt välkommen att kontakta Astronomiska Föreningen! Vi ser fram emot att höra av dig.

 

Swish: 123 664 87 94