Aurora är en lokalförening i Norrbottens län med bas i Luleå. Vårt syfte är att främja och väcka rymdintresse hos unga i Norrbottens län. Vi håller i observationstillfällen, rymdfilmskvällar, hälsar på andra rymdföreningar och mycket mer! Håll koll på vår facebooksida för att hålla dig uppdaterad om allt kul som händer. Bli medlem gratis idag!

Kommande evenemang

Observationskvällar


Observationskväll #2

22 februari. Aurora åker återigen ut till Brändön för att observera stjärnhimlen genom flertalet teleskop. Besök vår facebooksida Aurora Norrbotten för mer information.

 

Observationskväll och rymdig julkalender

1 december. Upptäck vår stjärnhimmel genom professionella teleskop med Aurora! Vi börjar vår kväll med att tillsammans titta på premiäravsnittet av årets julkalender, som i år har en rymdig twist. Kvällen fortsätter sedan med att vi i gemensamma bilar tar oss ut till ett observatorium i utkanten av Luleå dit stadskärnans starka ljus inte kan nå oss för att se vår fantastiska stjärnhimmel.

Rymdfilmskvällar


The theory of everything

5 maj. Till minne av vår favoritfysiker Stephen Hawking visar Aurora filmen ”The theory of everything”. Vi ses i Elon Musk-salen (A3011, LTU) den 5 maj kl. 18.30.

 

Hidden Figures

27 januari. Rymdhistoria när den är som bäst. Kom och se succéfilmen med Aurora. Mer infomation på vår Facebook!

 

Raketuppskjutningar


Falcon Heavy #1

6 februari. Äntligen är det dags för det vi alla gått och väntat på; SpaceX första flygning med Falcon Heavy! Skjutfönstret är 19.30 – 22.30 i flera dagars tid från och med 6 februari. Kom och se denna historiska händelse med oss!

Resor


AU-kongressen

20 – 22 april. Att vara en förening i nordligaste Sverige är inte alltid optimalt. För att underlätta för våra medlemmar agerar därför Aurora resledare vid behov. Framförallt åker vi gemensamt på Astronomisk Ungdoms konferens, kongress eller hälsar på andra rymdföreningar. Nästa resa blir till AU-kongressen där framförallt förbundets årsmöte kommer äga rum, mer info kommer!

 

Andra evenemang


Årsmöte

28 mars. Tiden går fort när man har roligt. Den 28 mars är det dags för föreningens första årsmöte sedan grundandet. Vill du sitta i nästa styrelse? Skicka in din intresseanmälan till aurora@au.se senast 21 mars. Vill du påverka föreningens framtid? Skicka då in din motion senast 14 mars.

Bilder

Om oss

Vilka är Aurora?

Aurora är en lokalförening i Norrbottens län till Astronomisk Ungdom som grundades i februari 2017. Nuvarande styrelse består av ordförande Theresia Hestad, vice ordförande Eric Brune, sekreterare Simon Landin och kassör Emma Axebrink. Samtliga styrelsemedlemmar studerar Civilingenjör Rymdteknik vid Luleå Tekniska Universitet och har ett brinnande intresse för såväl astronomi som rymdteknik. Föreningen har flertalet aktiva medlemmar som är med och driver föreningen mot det gemensamma målet att föra samman alla rymdintresserade ungdomar i Norrbottens län.

 

Kontakta oss:

Är du intresserad att gå med, vill bli aktiv eller har någon fråga? Skriv till oss!

 

aurora@au.se

Ordförande: theresia.hestad@au.se

Vice ordförande: eric.brune@au.se

Sekreterare: simon.landin@au.se

Kassör: emma.axebrink@au.se

 

Swish: 123 528 58 95

Varukorg