Aurora är en lokalförening i Norrbottens län med bas i Luleå. Vårt syfte är att främja och väcka rymdintresse hos unga i Norrbottens län. Vi håller i observationstillfällen, rymdfilmskvällar, hälsar på andra rymdföreningar och mycket mer! Håll koll på vår facebooksida för att hålla dig uppdaterad om allt kul som händer. Bli medlem idag!

Kommande evenemang

Observationskvällar


Observationskväll #2

Februari. Aurora åker återigen ut till Brändön för att observera stjärnhimlen genom flertalet teleskop. Håll utkik här och på vår facebooksida för datum och mer information.

 

Observationskväll och rymdig julkalender

1 december. Upptäck vår stjärnhimmel genom professionella teleskop med Aurora! Vi börjar vår kväll med att tillsammans titta på premiäravsnittet av årets julkalender, som i år har en rymdig twist. Kvällen fortsätter sedan med att vi i gemensamma bilar tar oss ut till ett observatorium i utkanten av Luleå dit stadskärnans starka ljus inte kan nå oss för att se vår fantastiska stjärnhimmel.

Rymdfilmskvällar


Önskefilm

10 februari. Nu har vi sett Contact och Hidden Figures, vilken tycker du ska bli vår nästa rymdfilm?

 

Hidden Figures

27 januari. Rymdhistoria när den är som bäst. Kom och se succéfilmen med Aurora. Mer infomation på vår Facebook!

 

Raketuppskjutningar


Falcon Heavy

6 februari. Äntligen är det dags för det vi alla gått och väntat på; SpaceX första flygning med Falcon Heavy! Skjutfönstret är 19.30 – 22.30 i flera dagars tid från och med 6 februari. Kom och se denna historiska händelse med oss!

Mer information här:

Resor


AU-kongressen

April. Att vara en förening i nordligaste Sverige är inte alltid optimalt. För att underlätta för våra medlemmar agerar därför Aurora resledare vid behov. Framförallt åker vi gemensamt på Astronomisk Ungdoms konferens, kongress eller hälsar på andra rymdföreningar. Nästa resa blir till AU-kongressen i april, mer info kommer!

 

Andra evenemang


Årsmöte

28 mars. Tiden går fort när man har roligt. Den 28 mars är det dags för föreningens första årsmöte sedan grundandet. Vill du sitta i nästa styrelse eller vill vara med och påverka?

Motionsstopp: 14 mars

Styrelsenominering:

Bilder

Om oss

Vilka är Aurora?

Aurora är en lokalförening i Norrbottens län till Astronomisk Ungdom som grundades i februari 2017. Grundare och styrelse är Eric Brune och Theresia Hestad. Båda styrelsemedlemmar studerar Civilingenjör Rymdteknik vid Luleå Tekniska Universitet och har ett brinnande intresse för såväl astronomi som rymdteknik. Föreningen har även flertalet aktiva medlemmar som är med och driver föreningen.

Kontakta oss:

Är du intresserad att gå med, vill bli aktiv eller har någon fråga? Skriv till oss!

 

aurora@astronomiskungdom.se

Ordförande: eric.brune@astronomiskungdom.se

Sekreterare: theresia.hestad@astronomiskungdom.se