Marsresan 2018

Läger med astronomitema tillsammans med Astronomisk Ungdom DK!
När? 23-25 mars
För dig som är ca 13-19 år och gillar rymden!

Gör våren 2018 lite roligare, med himmelska observationer, internationellt samarbete och nya vänner. Den första av sin sort; gör dig redo för Marsresan 2018! Anmäl dig senast 11:e mars. 

Under våren 2018, då luften blivit varmare och stjärnorna vackrare, tar Marsresan 2018 fart. Under en helg den 23-25 mars samlas i Lund medlemmar från Astronomisk Ungdom tillsammans med medlemmar från Astronomisk Ungdom DK. Under en kväll åker vi över till Møn og Nord i Danmark för att stjärnskåda i nordens första certifierade Dark Sky Park. Under Marsresan får du chansen att träffa andra rymd- och astronomiintresserade ungdomar från inte bara hela Sverige, utan även Danmark. Tillsammans lär vi oss mer om astronomi, observerar stjärnhimmeln och deltar i lägeraktiviteter. Inga särskilda förkunskaper krävs för att delta – du behöver bara vara taggad på att lära dig mer om astronomi och ha kul tillsammans med andra med samma intresse.

Höjdpunkter

 • Besöka Møn og Nord – Skandinaviens första certifierade Dark Sky Park!
 • Utflykt till Planetariet i Lund
 • Internationellt samarbete med Astronomisk Ungdom DK
 • Besöka Tycho Brahe observatoriet
 • Tävlingar och mycket annat skoj!

Vem kan delta
Alla som är runt 13 – 19 år och medlemmar i Astronomisk Ungdom, eller Astronomisk Ungdom DK, kan delta på lägret. Om detta inte passar in på dig, och du vill ändå delta, skicka ett mail till oss och förklara dina omständigheter. Om du inte redan är medlem kan du bli det gratis här. För att delta krävs inga särskilda förkunskaper – är du taggad på att lära dig mer om rymden och ha kul tillsammans med andra med samma intresse ska du absolut delta, oavsett tidigare erfarenheter.

Boende
Boendet kommer att vara på Dalbys Scoutkår. Det finns tillgång till toaletter, men inte till dusch. Vi kommer att sova på liggunderlag. Adress: Norra Fäladsvägen 3, 247 52 Dalby.

Ta dig dit
Till Lund tar du dig smidigast med tåg. Från Lunds centralstation tar du enklast regionbuss 160 mot Vedebörd via Dalby och går av vid Dalby busstation. Bussresan tar 35 minuter, och kostar 35 kr enkel väg. Därifrån är det 10 minuters promenad till Norra Fäladsvägen 3.

Vi kommer att samlas i Dalby Scoutkår i Lund mellan 15:00-17:00 fredagen den 23:e mars, och avslutas efter lunch där den 25:e mars. Mer information och packlista skickas ut på mail närmare avresedatum.

Deltagaravgift
Deltagaravgiften är 1150 kr/person. I den ingår utgifter på plats under lägret, så som:

 • Boende
 • Resorna under programmets gång
 • Samtliga aktiviteter
 • Reseförsäkring

I deltagaravgiften ingår inte:

 • Resan till och från Dalby/Lund
 • Kostnad för luncherna och middagarna

Om du inte har ekonomiska resurser att låta ditt barn delta under lägret kan du maila kansli@au.se och förklara er situation. Om vi har möjlighet kan vi i en del fall erbjuda stipendium som täcker del av anmälningsavgiften, då vi vill att alla rymdintresserade barn och ungdomar ska ha möjlighet att delta i våra aktiviteter. 

Anmäl dig senast den 11 mars 2018!
OBS! Maximalt antal deltagare är 19 st, så uppnås det antalet innan sista anmälningsdatumet stänger anmälan i förväg.

Kontakt
Projektledare: josefin.karlsson@au.se

Hoppas vi ses där för ett stjärnklart läger!

 

 

Anmälan är stängd