Rymdläger

Nu är anmälan öppen till höstens rymdigaste och roligaste helg!

 

Vad? Rymdläger för barn mellan 7 och 10 år!

När: juni

 

Rymdlägret 2017 går av stapeln den 25-26 november i Göteborg! Det blir en fullspäckad helg där ditt barn får chansen att lära sig mer om astronomi och rymden och träffa andra barn från hela Sverige som också är nyfikna på rymden. Det blir rymdiga experiment, föreläsningar, observationer av stjärnhimlen med teleskop, mysiga lägeraktiviteter, lekar och andra roliga aktiviteter! Det krävs inga förkunskaper för att delta.

Mer information och anmälan hittar du längre ned på denna sida! Sista anmälningsdag är 23:e november.

Astronomisk Ungdom tycker att det är viktigt att väcka och stimulera ungas intresse för rymden och vetenskap, och strävar efter att bygga en plattform där alla barn och unga får chansen att utveckla sitt intresse och fördjupa sina kunskaper inom astronomi och rymdteknik.

Vilka kan delta?
Alla som är mellan 8 och 12 år och medlemmar i Astronomisk Ungdom kan delta på lägret. Om du inte redan är medlem kan du bli det här, helt gratis. Det är tillåtet för föräldrar att vara med, men då står de för sina egna kostnader och får höra av sig till projektgruppen direkt efter anmälan.

Boende
Rymdläger 2017 kommer att hållas på Hulebäcksgymnasiet i Mölnlycke, strax utanför Göteborg. Det finns inga sängar, så ta med egna liggunderlag/madrasser och sängkläder. I övrigt finns det tillgång till duschar, toaletter och kök. Adress: Idrottsvägen 2, 435 35 Mölnlycke.

Resväg
Från Göteborgs Centralstation: gå till hållplatsen Nordstan som ligger ca 100 meter från Centralstationen. Därifrån tar man Grön Express mot Mölnlycketerminalen till hållplats Hulebäcksgymnasiet. Gymnasiet ligger precis vid hållplatsen.

Deltagaravgift
Deltagaravgiften är 500 kr. Vid avanmälning före sista anmälningsdag återbetalas 50 % av deltagaravgiften, efter att den har stängt erhålls inget av avgiften tillbaka. Om du inte har ekonomiska resurser för att kunna betala denna avgift kan du höra av dig till oss – det kan då finnas möjlighet att du får stipendium på hela summan, då vi vill att alla barn som är nyfikna på rymden ska kunna delta.

Övrigt
Sista anmälningsdag är 23 november och antalet platser är begränsade. Om maxantalet uppnås innan 23 november stänger anmälan i förtid.

Samling kommer att ske utanför Hulebäcksgymnasiet, ungefär 30 meter från busshållplatsen, kl 12.30 lördagen 25 november. Lägret avslutas kl 16.00 söndagen 26 november.

Kontakt
Har ni några funderingar kring årets upplaga av Rymdlägret? Tveka inte att höra av er på rymdlager@astronomiskungdom.se.

Hoppas att vi ses där!

Anmälan