Rymdläger

Anmälan till Rymdläger 2017 öppnar efter sommaren!

I höst arrangerar Astronomisk Ungdom för andra gången ett astronomi- och rymdläger för barn i låg- och mellanstadiet – Rymdläger 2016! Vi tycker att det är viktigt att väcka och stimulera ungas intresse för rymd och vetenskap, och strävar efter att bygga en plattform där alla barn och unga får chansen att utveckla sitt intresse och fördjupa sina kunskaper inom astronomi och rymdteknik.

Rymdläger 2016 är öppet för alla mellan 8 och 12 år, och kommer att anordnas i Stockholm under höstlovet v. 44, lördag till söndag den 5-6:e november.

Kontakta arrangörsgruppen på rymdlager@astronomiskungdom.se om du har några frågor. Du kan också nå projektledare Elis Grönwald på  0734226995.

När?

Rymdläger 2016 kommer hållas den 5-6 november, vilket är under höstlovet v. 44. Den 5:e november börjar lägret kl. 13:00 på scoutgården Oskarsborg i Danderyd, men några av ledarna kommer finnas på Stockholm Centralstation tidigare om barnen släpps av där, för att ledsaga dem till lägret. Lägret slutar söndagen den 6:e november kl. 17:00 i Danderyd.

Aktiviteter

 • Observationer av himlen med teleskop.
 • Mysiga lägeraktiviteter med rymdtema.
 • Rymdfilmskväll
 • Föreläsningar
 • Laborationer

Vem kan delta?

Alla som är mellan 8 och 12 år och medlemmar i Astronomisk Ungdom kan delta på våra astronomiläger. Föräldrarna får absolut medverka under hela lägret! Om detta inte passar in på dig, och du ändå vill delta, skicka ett mail till oss och förklara dina omständigheter.

Föräldrar kan om sagt följa med sina barn om de så önskar. Dock måste de då tillhandahålla mat för sig själva. De måste inte betala extra för att få följa med. Lunch för båda dagarna, middag, frukost, och snacks kommer att tillhandahållas för alla deltagare utöver eventuella föräldrar.

Boende och färdväg

Rymdläger 2016 kommer att hållas i scoutgården Oskarsborg. Det kommer inte finnas sängar, så ta med liggunderlag/madrass. Kök och toaletter finns.

Det kommer finnas möjlighet att möta upp oss vid T-Centralen så åker vi gemensamt till scoutgården. Barn som åker själva med oss eller själva dit måste ha med sig ett eget SL-access kort.

T-bana Mörby Centrum + promenad 2,5 km eller buss 604, 611, 613, 690, 695 till Danderydsberg eller 607 till Handelsvägen. Pendeltåg till Sollentuna + buss 607, 627 till Handelsvägen.

Adress: Enebybergsvägen 1

Anmälan

Lägret kostar 300 kr, som betalas in vid anmälan i formuläret nedan.

Om avanmälning sker innan sista anmälningsdagen återbetalas 50% av avgiften. Om avanmälning sker efter sista anmälningsdagen återbetalas inget av avgiften.

Anmälan ska skickas in senast 30 oktober. Max antal deltagare är 20 st. Uppnås det antalet innan 30 oktober, stänger anmälan.

Packlista

 • Sängkläder (inklusive madrass och täcke alternativt sovsäck).
 • Hygienartiklar
 • Handduk
 • Mobil + laddare
 • Ev. mediciner
 • SL-accesskort med minst två resor (dit och hem).

Hoppas vi ses!

Anmälan är stängd för i år