Rymdläger

Anmälan är stängd för i år

Titta tillbaka under våren/försommaren 2021

Astronomisk Ungdom bjuder in barn mellan 6 och 10 år till ett spännande rymdläger på Ven!

Lär dig mer om astronomi och rymdteknik tillsammans med andra barn den 8-9 augusti. På Ven kan du uppleva en fantastisk stjärnhimmel då ön erbjuder en oerhört mörk himmel även under sensommaren. Under lägret kommer du att träffa nya vänner med intresse för astronomi och rymdteknik, samt delta lärorika workshops och mysiga lägeraktiviteter, såsom grillning och bad. Dessutom besöker vi Tycho Brahe-museet och utforskar Ven med dess astronomihistoria i centrum. Boende, mat och samtliga aktiviteter ingår i anmälningspriset. Inga förkunskaper krävs. Anmäl dig senast den 5:e augusti. Antalet platser är begränsat.

När
8-9 augusti

Plats
Ven, Landskrona

Ankomst och avfärd
Vi möts upp vid hamnen i Landskrona och åker sedan gemensamt med färjan till Ven. Mer information och exakta tider skickas ut till deltagarna. Resan med färjan till och från Ven ingår i anmälningsavgiften.

Boende och måltider
Vi kommer att bo i ett stort tält på Camp Ven. Där ingår boende med halvpension (lunchen tillagar vi själva). Dusch, toalett och kök finns i en central byggnad inte långt från tältet. Liggunderlag/luftmadrass och sovsäck behövs.

Vem kan delta?
Alla som är mellan 6 och 10 år är välkomna att delta, med målsmans tillstånd. Du är välkommen att delta oavsett förkunskaper – det räcker att du är nyfiken på att lära dig mer om rymden och ha roligt tillsammans med andra. Vi har även kunniga ledare på plats som kommer att göra allt för att du ska trivas, och se till att du lär dig så mycket som möjligt och ha så roligt som möjligt under din vistelse på lägret.

Behöver jag vara medlem i Astronomisk Ungdom för att delta?
Ja. Att bli medlem är helt gratis och kräver inga åtaganden! Om du inte redan är medlem så kan du bli det här och läsa mer om vad medlemskap i Astronomisk Ungdom innebär och hur det kan ge just dig möjligheter till ett utvecklat rymdintresse samt en aktiv och lärorik fritid. Under lägret, samt under resan till och från lägret, så täcks alla medlemmar och deltagare av en kollektiv olycksfallsförsäkring.

Får föräldrar följa med?
Föräldrar är givetvis välkomna att följa med på lägret om så önskas. Ange i så fall detta i Övrigt-rutan anmälningsformuläret. Medföljande föräldrar måste själva ordna med boende, resa och mat. Om ni av något skäl vill att anmält barn sover tillsammans med er istället för i tältet tillsammans med övriga deltagare måste ni meddela detta i anmälningsformuläret, samt ordna boende för er själva och barnet till självkostnadspris.

Anmälan och kostnad
Lägret kostar 350 kr och du anmäler dig via formuläret nedan. Vi står för alla utgifter på plats, men du står själv för din resa till och från mötesplatsen på Landskrona hamn. Anmälan är bindande och antalet platser är begränsade, så om du får förhinder från att delta är det viktigt att du meddelar oss det så snart du bara kan så att vi kan erbjuda din plats till någon annan. Observera att ni ska få en bekräftelse per e-post att er anmälan är mottagen för att garanteras en plats. Får ni ingen bekräftelse bör ni meddela oss så fort som möjligt, så att vi kan undersöka vad som gått snett.

Sista anmälningsdag är 5:e augusti, eller fram till att alla platserna är fyllda.

Kontakta rymdlager@au.se eller ring projektledare Sara Salaymeh på 073 – 671 56 90 om du har några frågor. Packlista och mer information skickas ut senare i sommar, efter sista anmälningsdag.

Anmälan