Rymdläger

Anmälan till 2018 års rymdläger är stängd

Häng med på sommarens astronomiläger på Ven!

Astronomisk Ungdom bjuder in till ett spännande astronomiläger på Ven i samband med meteorregnet Perseiderna! Lär dig mer om astronomi och rymdteknik tillsammans med andra. Du får bland annat möjligheten att observera stjärnhimlen i teleskop och se stjärnfall med blotta ögat. Barn och ungdomar mellan 5 och 16 år kan anmäla sig till lägret, och lägrets aktiviteter kommer att vara uppdelade så att deltagare i samma åldersgrupper deltar i aktiviteter anpassade efter den årskurs eleven går i.

Under lägret kommer du att träffa nya vänner och få ta del av föreläsningar i astronomi och rymdteknik, lärorika workshops och mysiga lägeraktiviteter, såsom grillning och bad. Dessutom besöker vi Tycho Brahe-museet och utforskar Ven med dess astronomihistoria i centrum. Detta läger anordnas i samarbete med Landskrona kommun och kommer att vara helt kostnadsfritt. Boende, mat och samtliga aktiviteter ingår. Inga förkunskaper krävs.

Plats: Ven, med gemensam avresa från Landskrona

När: 12 – 14 augusti

Anmälan: Anmäl dig senast den 22 juli. Antalet platser är begränsat.

Astronomisk Ungdom tycker att det är viktigt att väcka och stimulera ungas intresse för rymden och vetenskap, och strävar efter att bygga en plattform där alla barn och unga får chansen att utveckla sitt intresse och fördjupa sina kunskaper inom astronomi och rymdteknik.

 

OBS: Klicka på den blå länken ovan för att komma till aktuell sida. Nedanstående information är från Rymdläger 2017.

Vilka kan delta?
Alla som är mellan 8 och 12 år och medlemmar i Astronomisk Ungdom kan delta på lägret. Om du inte redan är medlem kan du bli det här, helt gratis. Det är tillåtet för föräldrar att vara med, men då står de för sina egna kostnader och får höra av sig till projektgruppen direkt efter anmälan.

Boende
Rymdläger 2017 kommer att hållas på Hulebäcksgymnasiet i Mölnlycke, strax utanför Göteborg. Det finns inga sängar, så ta med egna liggunderlag/madrasser och sängkläder. I övrigt finns det tillgång till duschar, toaletter och kök. Adress: Idrottsvägen 2, 435 35 Mölnlycke.

Resväg
Från Göteborgs Centralstation: gå till hållplatsen Nordstan som ligger ca 100 meter från Centralstationen. Därifrån tar man Grön Express mot Mölnlycketerminalen till hållplats Hulebäcksgymnasiet. Gymnasiet ligger precis vid hållplatsen.

Deltagaravgift
Deltagaravgiften är 500 kr. Vid avanmälning före sista anmälningsdag återbetalas 50 % av deltagaravgiften, efter att den har stängt erhålls inget av avgiften tillbaka. Om du inte har ekonomiska resurser för att kunna betala denna avgift kan du höra av dig till oss – det kan då finnas möjlighet att du får stipendium på hela summan, då vi vill att alla barn som är nyfikna på rymden ska kunna delta.

Övrigt
Sista anmälningsdag är 23 november och antalet platser är begränsade. Om maxantalet uppnås innan 23 november stänger anmälan i förtid.

Samling kommer att ske utanför Hulebäcksgymnasiet, ungefär 30 meter från busshållplatsen, kl 12.30 lördagen 25 november. Lägret avslutas kl 16.00 söndagen 26 november.

Kontakt
Har ni några funderingar kring årets upplaga av Rymdlägret? Tveka inte att höra av er på rymdlager@au.se.

Hoppas att vi ses där!

Anmälan