Projekt Luna lanserat! Trottoarastronomi i stor skala

Idag är det Astronomins dag och natt för tredje året i rad. Det betyder att en mängd astronomi relaterade evenemang kommer att anordnas runt om i Sverige idag. Allt ifrån observationer till filmvisning och föredrag. I programmet finns bland annat en heldag på Cosmonova i Stockholm, Onsala stjärnträff, SpaceUp Sweden (den första konferensen om rymdfart i Sverige), och mycket, mycket mer.

Från AU’s sida har vi tillägnar vi denna dag till att lansera vårt nästa stora projekt! Det heter kort och gott projekt Luna, och genomförs tillsammans med Astrosweden. Vi ska se till att så många svenskar som möjligt får se några av de närmaste himlakropparna och på så sätt sprida ordet om astronomi och dess skönhet. Detta kommer vi åstadkomma genom att anordna allmäna visningar runt om i landet, på exempelvis gator, torg, och andra allmänna platser där mycket folk rör sig. Visningarna kommer att utföras av bland annat utvalda medlemmar från AU. Vill du bli en av dem? Hör då av dig till projektledaren Måns Holmberg! Läs mer om projekt Luna här.

Om vädret tillåter kommer de första visningarna att ske i november månad!

 

adon_kollage_2013_datum2014

Varukorg