Sista chansen: Tävla om att åka på ESO Astronomy Camp 2015 i Italien

elec_poster_0056Som vi skrev om i juni så anordnar ESO för tredje året i rad ett lärorikt astronomiläger för ungdomar 16 – 18 år gamla.

Svenska Astronomiska Sällskapet, vår moderorganisation, sponsrar en svensk ungdoms deltagande på årets läger, vilket har temat solsystemet och exoplaneter. Lägret är den 26:e december 2015 till 1:a januari 2016 i Astronomical Observatory of the Autonomous Region of the Aosta Valley i Saint-Barthélemy, Nus, Italien.

För att ansöka ska du skicka in en 3 minuter lång video på temat ”My favourite astronomical object/phenomenon”. Videon ska ses som en kort presentation, på engelska, av den sökande och visa att den har intresse att delta. Juryn kommer att bedöma många saker, exempelvis vetenskaplig korrekthet, motivation, originalitet, mångfald, och villighet att delta i gruppaktiviteter.

Skicka in din ansökan här senast den 4:e oktober: http://www.sterrenlab.com/camps/eso-astronomy-camp-2015/

Varukorg