Rymdfantaster i Stockholm, hör upp!

Som ni kanske har märkt genomgår Astronomisk Ungdom en väldigt positiv utveckling just nu; vi blir allt fler medlemmar och lokalföreningarna blomstrar för fullt! Detta gäller inte minst vår alldeles egna lokalförening Sirius, och därför känner vi att tiden är mogen för en liten presentation:

Sirius står för Sär-Intresse Rymden I Ungdomens Stockholm (fyndigt va?). Dessutom är Sirius natthimlens ljusstarkaste stjärna likt med att Stockholm är Sveriges största stad!

Vi i Sirius tycker om att träffas, samtala om universum och så klart hitta på en massa rymdrelaterade roligheter! Aktiviteter vi har haft hittills innefattar ett filmmaraton (där vi tittade på Carl Sagans episka TV-serie Cosmos), fikamöten, besök på Cosmonova och bio i Rålambshovsparken under stjärnorna, då vi såg 2001 – A Space Odyssey. Vi möts även upp inför populärvetenskapliga föreläsningar som går i Stockholm. Mer väntar i framtiden!

Stockholm är stort och det händer mycket hela tiden, men ibland känns det som att man likt förbaskat missar allt det det roliga, på grund av att våra kära informationskällor (jag tittar på dig Metro) lägger mer fokus på [valfi dokusåpa] än på astronomirelaterad information. Men misströsta inte! En av det bästa sakerna med Sirius är vår Facebookgrupp, där rymdglada ungdomar gör allt från att klaga på att månförmörkelser blir molnförmörkelser till att tipsa varandra om uppkommande rymdrelaterade evenemang i Stockholm! Klicka här och gå med!

Den 10:e oktober kommer du ha möjligheten att träffa några oss i Sirius styrelse, då vi kommer att vara med och jobba på evenemanget Tidsresan under astronomins dag och natt. Kom förbi och prata med oss! Annars har vi även planerat in ett till fikamöte kvällen innan; den 9:e oktober. Det är ett perfekt tillfälle för dig som inte har varit med så mycket tidigare att träffa oss andra i Sirius! Mer information om detta finner du i vår Facebookgrupp.

Bli gärna medlem hos oss och häng med på allt det roliga! Anvisningar om hur du gör detta finner du på vår undersida på AU:s hemsida. Du har även en chans att engagera dig och att vara med och planera in rymdaktiviteter tillsammans med oss; just nu är vi en ganska liten grupp som arrangerar det mesta. Har du en idé om vad vi skulle kunna tänkas göra; skriv till sirius@au.se och berätta! Vi uppskattar all hjälp och alla idéer vi får!

Snart kommer vi även att lägga upp en liten enkät i vår Facebookgrupp, där du kan framföra tankar och idéer rörande vår verksamhet helt anonymt! Håll ögonen öppna efter den, dina svar är guld värda för oss!

Det var allt för den här gången! Vi ser fram emot att få träffa dig!

Vänliga rymdhälsningar,
Sirius styrelse

Sirius
Styrelsen och andra aktiva i Sirius.
Varukorg