Nu öppnar ansökan till Rymdforskarskolan 2016!


Är du intresserad av astronomi och rymdteknik? Tycker du att rymdforskning och rymdbranschen låter spännande? Går du på naturvetenskaps- eller teknikprogrammet på gymnasiet? Då ska du söka till Rymdforskarskolan 2016!

Rymdforskarskolan är Astronomisk Ungdoms nya satsning riktad till gymnasieelever med astronomi- och rymdintresse. Det är en sommarforskarskola med ett två veckor långt program, 27 juni – 8 juli, som ger en inblick i Sveriges alla rymdverksamheter och syftar till att inspirera till framtida studier och karriär inom rymdbranschen. Vi vill ge dig chansen att fördjupa dina kunskaper i astronomi och rymdteknik, och träffa andra rymdintresserade ungdomar under två innehållsrika sommarveckor. Ingen mindre än Christer Fuglesang, Sveriges första och hittills enda astronaut, kommer att vara rektor för Rymdforskarskolan 2016. Han kommer bl.a. att invigningstala under öppningsceremonin.

Programmet består av populärvetenskapliga föreläsningar i astronomi och rymdteknik, intressanta laborationer, spännande studiebesök, och inte minst sociala aktiviteter. Totalt upp till 50 ungdomar från hela Sverige kommer att få chansen att delta i Sveriges bästa sommarforskarskola. Rymdforskarskolan 2016 ger dig chansen att inspireras på ett av Sveriges främsta lärosäten, träffa nya vänner, lyssna till och bekanta dig med erkända forskare i intressanta naturvetenskapliga och tekniska områden, samt besöka ett urval av aktörer i rymdbranschen i Sverige.

Ansök nu!

Rymdforskarskolan 2016 äger rum den 27/6 – 8/7 på Albanova, KTH, i Stockholm. Elever från hela landet är välkomna med sin ansökan, men du får stå för boende eller resa till och från Stockholm. Lunch samtliga dagar, och middagar som ligger schemalagda under programtiden, bekostas av Rymdforskarskolan.

Skicka in din ansökan senast den 22 maj! Vad ansökan ska innehålla, uppdateringar och information om arrangörsgruppen hittar du här:
www.astronomiskungdom.se/rymdforskarskolan

Rymdforskarskolan 2016 arrangeras i samarbete med:

OHB_SwedenKTH-Rymdcenter
Swedish-Space-CorporationVetenskapens-hus