Sök Tekniksprånget 2018 och gör praktik på rymdbasen Esrange i höst!

Går du ut gymnasiet i vår och vill du testa på att arbeta som ingenjör innan du väljer utbildning? Då ska du söka till Tekniksprånget! Under Tekniksprånget får du möjlighet till 4 månaders betald praktik på några av Sveriges häftigaste teknikföretag. I år har du till exempel möjlighet att praktisera på företag som SSC – Esrange, Sveriges egen rymdbas, och GKN Aerospace! Sista ansökningsdag är 16:e maj.

Tekniksprånget är en betald praktik under höst- eller vårterminen som ger dig möjlighet att testa på hur det är att arbeta som ingenjör på riktigt! Det finns mängder av häftiga företag över hela Sverige att välja mellan; du som är intresserad av att arbeta med rymden i framtiden kan till exempel söka till praktiken på SSC – Esrange, Sveriges rymdbas, eller GKN Aerospace. Tekniksprånget riktar sig till dig som gått ut gymnasiets NA/TE-program och för att söka ska du vara under 21 år vid sista ansökningsdag. Du ska ha grundläggande behörighet och ha klarat åtminstone Matematik 3c, Kemi 1 och Fysik 1.

Flera medlemmar i Astronomisk Ungdom har tidigare praktiserat på Esrange via Tekniksprånget, och kan garantera att en oerhört häftig och lärorik upplevelse väntar dig! Här kan du läsa vad tidigare tekniksprångaren Theresia Hestad, som idag pluggar till civilingenjör i rymdteknik på LTU, berättade för oss om sin praktik hösten 2015! Just nu befinner sig dessutom vår medlem Hugo Kvanta på praktiken på Esrange – tveka inte att höra av dig till honom eller Theresia om du har frågor kring hur det är att flytta till Kiruna och jobba på en rymdbas eller vill ha deras bäst tips inför din ansökan! Du når Theresia på theresia.hestad@au.se och Hugo på hugo.kvanta@au.se

Här kan du läsa mer om praktiken på SSC – Esrange och här kan du läsa mer om praktiken på GKN Aerospace.

Sista ansökningsdag är 16:e maj och vi hoppas så klart att just du tar chansen att praktisera på Esrange i höst! Lycka till med din ansökan! Klicka här för att komma till ansökningsportalen. 

Bilder från Theresia Hestads praktik på Esrange via Tekniksprånget!

Varukorg