Ansök till Rymdforskarskolan 2018 senast 20:e maj

Går du ut gymnasiets årskurs 1 eller 2 i sommar? Då ska du inte missa chansen att söka till Rymdforskarskolan 2018 – Sveriges coolaste sommarforskarskola! Som deltagare får du lära dig mer om astronomi och rymdteknik, träffa forskare och ingenjörer på rymdområdet och besöka några av Sveriges största rymdaktörer! Sista ansökningsdag är 20:e maj.

Rymdforskarskolan 2018 går av stapeln på tre order i Sverige – Stockholm, Kiruna och Göteborg –  och du kan söka till vilken ort du vill oavsett var du bor! Programmet är helt gratis och boende är gemensamt för samtliga elever som antas. Rymdforskarskolan 2018 anordnas i samarbete med Sveriges främsta rymdaktörer – Rymdstyrelsen, SAI, OHB Sweden, KTH Rymdcenter, SSC, Luleå tekniska universitet, RUAG Space och Chalmers.

Såhär säger 2016 års deltagare, Lina Nillroth, om varför just du ska delta i Rymdforskarskolan 2016:

– Det absolut bästa med Rymdforskarskolan var att så många personer med ett så starkt brinnande intresse var samlade på ett och samma ställe. Man hade olika förkunskaper, kom från olika städer runt om i Sverige med väldigt olika personligheter men alla var verkligen välkomna! Under de 2 veckorna förra sommaren skaffade jag både mycket ny kunskap och vänner för livet, en upplevelse jag aldrig någonsin kommer glömma. Jag tycker att just du ska söka till Rymdforskarskolan 2018 för att få chansen att träffa otroligt många begåvade och intressanta människor, både föreläsare och deltagare men också för att det var extremt utvecklande. Det är något man gör once in a lifetime och den här chansen får man bara inte missa!!!

Sista ansökningsdag är 20:e maj. Mer information om Rymdforskarskolan, vad ansökan ska innehålla och ansökningsformulär hittar du här.

Under Rymdforskarskolan kan du bland annat se fram emot:

  • Studiebesök hos kända rymdföretag
  • Experiment och laborationer inom astronomi och rymdteknik, exempelvis bygga och skjuta upp raketer, analysera observationsdata på exoplaneter, mäta kosmisk strålning, och mycket mer!
  • Gästföreläsningar inom satellitteknik, kosmologi, människan i rymden, exoplaneter, kosmisk strålning, astrobiologi, detektorteknik, raketer, och mycket mer!
  • Umgänge och sociala aktiviteter tillsammans med andra rymd- och naturvetenskapsintresserade.
  • Avslutningsceremoni med presentationer och middag.
  • Möt Sveriges ende astronaut, Christer Fuglesang, besök Sveriges raketbas Esrange i Kiruna eller observera på Onsala rymdobservatorium; under Rymdforskarskolan får du minnen, kunskap, upplevelser och vänner för livet!

För att kunna söka ska du:

  • Vara elev på ett svenskt gymnasium (eller svensk medborgare om du studerar utomlands), och börja åk 2 eller åk 3 på gymnasiet i höst.
  • Gå Naturvetenskaps- eller Teknikprogrammet, eller ha motsvarande förkunskaper i matematik och fysik (från exempelvis IB-programmet).
  • Kunna delta i hela programmet på den/de orter du söker till. Alla deltagare bor tillsammans och deltar i alla aktiviteter.
  • Ha stor motivation till att delta i programmet och vilja lära dig mer om astronomi och rymdteknik
Deltagarna under Rymdforskarskolan 2016 utanför Albanova, KTH, tillsammans med fysikkändisen Max Tegmark.
Varukorg