Anmälan öppen till rymdläger för barn i låg- och mellanstadiet

Astronomisk Ungdom anordnar två rymdläger för barn i låg- och mellanstadiet i november! Rymdlägret är uppdelat i två upplagor. Rymdläger för mellanstadieelever anordnas i Kvistaberg 10-12 november. En helg fylld med roliga aktiviteter, intressanta föreläsningar och ett spännande besök till Kvistabergs observatorium väntar deltagarna! Rymdläger Junior för lågstadieelever hålls på samma plats den 18-19 november. Även det fullt med en massa rymdigt kul!

Rymdläger för mellanstadieelever

Lägret för barn som går i mellanstadiet hålls fredag 10:e november till söndag 12:e november vid Kvistabergs observatorium. 

Boende
Vi kommer att övernatta vid Kvistabergs observatorium, i huvudbyggnaden på Kvistbergsvägen 4, 197 91 Bro. Egen madrass och annan sovutrustning måste tas med då det inte finns sängar.

Ankomst och avfärd
Lägret börjar fredagen den 10:e november klockan 17:30 och slutar söndagen den 12:e november kl 12:00. Det kommer finnas möjlighet att mötas upp av ledare och tillsammans åka till boendet om det inte går att ordna skjuts. I anmälan får man ge en kort beskrivning på hur man planerar att ta sig till lägret. Mer detaljerad färdbeskrivning skickas ut närmre inpå lägret. 

Program
Schemat är fullt av roliga aktiviteter och lekar med rymdtema och ett spännande studiebesök till det intilliggande observatoriet! Kvistabergs observatorium är det äldsta fungerande observatoriet i Stockholms län, och vi kommer att få en visning av Eric Stempels som är astronom och forskare vid institutionen för fysik och astronomi vid Uppsala universitet. Dessutom kommer vi få en intressant föreläsning om teleskop av ordföranden för SIRIUS, Astronomisk Ungdoms lokalförening i Stockholm, Erik Alinder!

Anmälan och kostnad
Lägret är gratis för barn. Det enda man själv måste stå för är resan till och från lägret samt kläder och madrass. OBS! Om man anmält sig till lägret men sedan inte kan delta måste man meddela om detta till emma.seffers@au.se senast en vecka innan lägret, annars debiteras man på 300kr per person. Detta beror på att antalet personer som övernattar måste anmälas till Attunda Brandkår pga säkerhetsskäl. 

Rymdläger Junior för lågstadieelever

Rymdlägret för barn i lågstadiet äger rum från lördag den 18:e november till söndag den 19:e november, vid Kvistabergs observatorium. 

Boende
Vi kommer att övernatta vid Kvistabergs observatorium, i huvudbyggnaden på Kvistbergsvägen 4, 197 91 Bro. Egen madrass och annan sovutrustning måste tas med då det inte finns sängar.

Ankomst och avfärd
Lägret börjar klockan 10:00 lördagen den 18:e november på plats i Kvistaberg. Lägret avslutas klockan 12:00 på söndagen den 19:e november.  

Program
Schemat är fullt av roliga aktiviteter och lekar med rymdtema och ett spännande studiebesök till det intilliggande observatoriet! Kvistabergs observatorium är det äldsta fungerande observatoriet i Stockholms län, och vi kommer att få en visning av Eric Stempels som är astronom och forskare vid institutionen för fysik och astronomi vid Uppsala universitet. 

Anmälan och kostnad
Lägret är gratis för barn, det enda man själv måste stå för är resan till och från boendet samt kläder och madrass. För målsman som vill följa med på lägret ingår en avgift på 120 kr. OBS! Om man anmält sig till lägret men sedan inte kan delta måste man meddela om detta till emma.seffers@au.se senast en vecka innan lägret, annars debiteras man på 200kr per person. Detta beror på att antalet personer som övernattar måste anmälas till Attunda Brandkår pga säkerhetsskäl. 

Gå med i föreningen KOMET!
För att delta i lägret måste du vara/bli medlem i vår lokalförening KOMET (Kvistabergs Observatoriums Mest Entusiastiska Teleskopanvändare) vars syfte är att ha roliga lokala evenemang vid just Kvistabergs observatorium! Medlemskap kostar 50 kr per kalenderår.

Man kan även gå med i SIRIUS, lokalföreningen i Stockholm, som bland annat håller i veckovisa fredagsträffar med filmvisning, brädspel och mycket mer roligt i Magnethuset i Observatorielunden i Stockholm. 

Kontakt
Vid övriga frågor och funderingar kontakta Emma Seffers (projektledare) via mail emma.seffers@au.se eller telefonnummer 070 314 53 34. 

Varukorg