Välkommen till SIRIUS! Vi är ett gäng ungdomar i Stockholm som tycker om att mötas och lära oss om rymden.

SIRIUS är Astronomisk Ungdoms lokalförening i Stockholm. Vi brinner för astronomi och rymdfart och vill främja ungdomars intresse för dessa ämnen. Vi möts regelbundet på olika platser i Stockholm och gör saker där man får lära sig om astronomi och rymden. Detta kan vara allting från stjärnskådningar med vårt teleskop, filmkvällar och föreläsningar. Det är jätteroligt att möta andra människor som har samma intresse som en själv och tillsammans med en god fika kan allting möjliggöras.

Vill du lära känna trevliga människor och delta i roliga rymdaktiviteter lokalt i Stockholm? Bli medlem i SIRIUS!

Vill du veta mer om oss och våra aktiviteter? Gå med i vår Facebook-grupp, det är där vi är mest aktiva! Du kan alltid maila oss på stockholm@astronomiskungdom.se om du vill komma i kontakt med oss eller har några frågor.

Vi har flera aktiviteter på gång under den närmaste tiden så välkommen och var med!

Med vänliga hälsningar,
SIRIUS

Vad händer i Sirius?

Halloweenkväll med Rymdtema!

Bästa medlem! Fredagen den 3:e november är ni inbjudna till en Halloweenkväll där du får dekorera ditt eget fika och diskutera allt om aliens och rymden efter att du satt på dig din alldeles egna foliehatt! Halloweenkvällen kommer att ske i UFS Lokalen (Polhemsgatan 38) lokal vid 17 tiden. Kom gärna utklädd om ni vill! Hoppas vi ses!

Vänligen, Styrelsen

Frågor? Kontakta oss på stockholm@astronomiskungdom.se eller kolla på facebook evenemanget.

 

Intresseanmälan till Star Wars: The Last Jedi Bio!

Hej alla medlemmar! Styrelsen planerar en biofilmkväll för att se Star Wars: The Last Jedi och vi vill gärna att ni följer med! Fyll i detta formulär för att få förtur till anmälan som beräknas dyka upp inom några veckor: https://goo.gl/forms/C29ruQ6eo0GxfV9i1

Biljetterna säljs till ett reducerat pris och antalet beror på mängden intresseanmälda. Intresseanmälan stänger den 29/10!

Frågor? Kontakta styrelsen via stockholm@astronomiskungdom.se

SIRIUS Årsmöte 2017

Bästa medlem,

Nu på söndag, den 7:e maj, är det dags för SIRIUS årsmöte. Kom förbi, lär känna aktiva rymdentusiaster och var med och påverka föreningens framtid!  Gott fika utlovas för alla som anmäler sitt intresse genom att maila sirius@astronomiskungdom.se. Glöm inte att nämna eventuella allergier och matpreferenser vid behov.

Som medlem har du yttranderätt och rösträtt. Om du vill veta på förhand vad årsmötet kommer att behandla kan du läsa igenom dagordningen som finns bifogad nedan.

SIRIUS Årsmöte 2017 Dagordning

 

Praktisk info kring årsmötet:

Tid: 7:e maj, klockan 13:00.

Plats: UFS lokal, Polhemsgatan 38, 112 30 Stockholm.

Vi öppnar portarna klockan 12:30, kom ihåg att komma i god tid.

 

Vi ses där!

SIRIUS styrelse

Vårt snygga 8 tum dobsonteleskop som vi har använd för att bland annat observera månen, Orion nebulosan och Andromeda galaxen!

Sirius Fotogalleri