Välkommen till SIRIUS! Vi är ett gäng ungdomar i Stockholm som tycker om att mötas och lära oss om rymden.

SIRIUS är Astronomisk Ungdoms lokalförening i Stockholm. Vi brinner för astronomi och rymdfart och vill främja ungdomars intresse för dessa ämnen. Vi möts regelbundet på olika platser i Stockholm och gör saker där man får lära sig om astronomi och rymden. Detta kan vara allting från stjärnskådningar med vårt teleskop, filmkvällar och föreläsningar. Det är jätteroligt att möta andra människor som har samma intresse som en själv och tillsammans med en god fika kan allting möjliggöras.

Vill du lära känna trevliga människor och delta i roliga rymdaktiviteter lokalt i Stockholm? Bli medlem i SIRIUS!

Vill du veta mer om oss och våra aktiviteter? Gå med i vår Facebook-grupp, det är där vi är mest aktiva! Du kan alltid maila oss på stockholm@astronomiskungdom.se om du vill komma i kontakt med oss eller har några frågor.

Vi har flera aktiviteter på gång under den närmaste tiden så välkommen och var med!

Med vänliga hälsningar,
SIRIUS

Vad händer i Sirius?

SIRIUS Årsmöte 2017

Bästa medlem,

Nu på söndag, den 7:e maj, är det dags för SIRIUS årsmöte. Kom förbi, lär känna aktiva rymdentusiaster och var med och påverka föreningens framtid!  Gott fika utlovas för alla som anmäler sitt intresse genom att maila sirius@astronomiskungdom.se. Glöm inte att nämna eventuella allergier och matpreferenser vid behov.

Som medlem har du yttranderätt och rösträtt. Om du vill veta på förhand vad årsmötet kommer att behandla kan du läsa igenom dagordningen som finns bifogad nedan.

SIRIUS Årsmöte 2017 Dagordning

 

Praktisk info kring årsmötet:

Tid: 7:e maj, klockan 13:00.

Plats: UFS lokal, Polhemsgatan 38, 112 30 Stockholm.

Vi öppnar portarna klockan 12:30, kom ihåg att komma i god tid.

 

Vi ses där!

SIRIUS styrelse

Kallelse till SIRIUS Årsmöte 2017!

Kära medlem,

Den 7:e maj, klockan 13:00, är det dags för SIRIUS årsmöte. Årsmötet är föreningens högst beslutande organ, där du som medlem har yttranderätt och rösträtt. Årsmötet är ett perfekt tillfälle för dig att få inblick i SIRIUS verksamhet, träffa aktiva i föreningen och påverka föreningens framtid.
Om du är intresserad av att komma, maila gärna SIRIUS styrelse i förväg, så blir det lättare för oss att ordna det praktiska kring årsmötet. Gott fika utlovas för alla som anmäler sig!

Årsmötet kommer att hållas i UFS:s lokal på Polhemsgatan 38, 112 30 Stockholm. Vi öppnar portarna klockan 12:30. Kom ihåg att komma i tid! Dagordningen kommer att skickas ut så snart som möjligt och om ni är intresserad av att sitta i styrelsen tveka inte att kontakta Louise Fischer louise.fischer@astronomiskungdom.se samt Bibi Redjepova (bibi.redjepova@astronomiskungdom.se), SIRIUS valberedning.

Vi ses där!
SIRIUS styrelse
sirius@astronomiskungdom.se

Snart dags för SIRIUS årsmöte!

Hej bästa medlem!

Snart är det dags för SIRIUS att hålla sitt årsmöte. Årsmötet är föreningens högst beslutande organ och kommer att utlysas minst tre veckor i förväg via:

Från och med nu börjar vi ta in motioner inför årsmötet. Alla medlemmar kan skicka in motioner, vilket är konkreta förslag inför årsmötet och ett sätt att som medlem ha inflytande över föreningens framtid. Deadline för att skicka in motioner är den 16:e april.   

Tre steg för att skriva en motion:

  • Kom på vad du vill ta bort/byta ut/skriva in eller införa.
  • Skriv en argumenterande text om varför denna ändring är rimlig.
  • Skriv en att-sats – ungefär såhär: ”Jag/vi yrkar därför att under lämplig rubrik lägga till/ändra/ta bort/införa” följt av vad du vill skriva in/ta bort/införa.

Du kan även kandidera till SIRIUS styrelse. Maila Louise Fischer (louise.fischer@astronomiskungdom.se) samt Bibi Redjepova (bibi.redjepova@astronomiskungdom.se), som sitter i SIRIUS valberedning om att du önskar kandidera, så kontaktar de dig med vidare instruktioner. Observera att sista ansökningsdag är den 16:e april. Under årsmötet kommer du att kunna ansöka om att sitta i valberedningen inför SIRIUS nästa årsmöte.

Vänligen,

SIRIUS styrelse

sirius@astronomiskungdom.se

 

Sirius Fotogalleri