Kode Space Program

Häng med på ett läger fyllt med astronomi!

Är du intresserad av rymden och astronomi? Vill du träffa andra som delar din fascination? Går du dessutom på högstadiet? Då är du hjärtligt välkommen att delta på ett av Astronomisk Ungdoms astronomiläger. Lär dig mer om astronomi och rymdteknik tillsammans med andra ungdomar och träffa nya vänner med samma intresse. Ett astronomiläger brukar bland annat innehålla roliga labbar, få lyssna på fascinerande föreläsningar, roliga lägeraktiviteter och/eller titta på film. Oavsett om du har varit med innan och är expert på rymden, eller om du är helt ny och bara lite intresserad så kommer det garanterat finnas något för dig!

Kode Space Program

Den 12-15 augusti kommer Kode Space Program att inträffa och runda av sommaren med massor av astronomi och rymdteknik. Lägret riktar sig främst mot högstadieelever eller ungdomar i åldrarna 13-17, men alla är välkomna att delta! Som namnet avslöjar kommer lägret att äga rum i Kode, eller rättare sagt på Kode scoutgård, vilket är en perfekt plats för utomhusaktiviteter såsom bad, grillning och stjärnskådningar. Under de här 4 dagarna kommer spännande föreläsningar, en introduktion till att bygga rymdsonder, samt sociala aktiviteter att äga rum. Oavsett om du har varit med på liknande läger innan och kan mycket om rymden eller är helt ny inom området så är det här en fantastisk möjlighet för dig att inspireras ännu mer och träffa andra likasinnade personer! 

Vem kan delta?

Alla i åldrarna 13-17 år som är medlemmar i Astronomisk Ungdom kan delta. Inga förkunskaper krävs – enbart intresse och nyfikenhet! Fokuset ligger främst på att skapa en trevlig miljö för att umgås med andra ungdomar och lära/fördjupa sig inom astronomi och rymdteknik. 

Anmälan och kostnad

För att anmäla sig är det först till kvarn som gäller! Sista anmälningsdag är 6/8. Deltagaravgiften är 600 kr och då ingår boende, mat och aktiviteter under lägret. Resan till och från scoutgården står däremot deltagarna själva för. Ifall ekonomin skulle vara ett hinder går det att ansöka om bidrag från en understödsfond i Astronomisk Ungdom. Alla som vill ska ha möjligheten att vara med oavsett förutsättningar.

Tid och plats

Adress till Kode scoutgård är Ädelstensvägen 15, 442 60 Kode. Lägret börjar lördagen 12/8 klockan 16:00 och avslutas tisdagen 15/8 runt klockan 18:00. 

Vägbeskrivning

För att ta dig till scoutgården kan du ta Västtåg mot Stenungsund från hållplatsen Göteborg Central. Hållplatsen där du hoppar av heter Kode station. Promenaden till scoutgården är ca 1 km och vi lägerledare kommer att möta upp dig vid hållplatsen. Kommer man direkt med bil eller bor i närområdet går det självklart bra att ta sig ända fram till gården! 

Kontakt

Om du har några frågor om Kode Space Program går det jättebra att höra av sig till arrangörsgruppen på kode@au.se eller till projektledare Figaro Stenlund på figaro.stenlund@astronomiskungdom.se. Ifall det skulle vara så att du vill avanmäla dig är det inga problem, men mejla oss gärna eftersom platserna är begränsade och någon annan kan stå i kö! Efter sista anmälningsdag återbetalas ej anmälningsavgiften.

Varukorg