Unga Astropartikelfysikföreningen

AU:s charmigaste gemenskap

Föreningens syfte är att främja intresset för astropartikelfysik bland Sveriges unga och skapa en gemenskap för dessa. Gå med i vår Facebook-grupp för mer information.

Styrelsen kan nås via astropartikelfysik@astronomiskungdom.se

På gång

Studiecirkel #1

Tid: 28 april, 15:00
Plats: Skype
Tema: Vad är astropartikelfysik?

Gillar du astropartikelfysik eller astronomi? Har du en lång lista med frågor om astronomi som du alltid velat veta svaret på? Eller är du uttråkad på en lördagseftermiddag? Då är det här ett perfekt tillfälle för dig!Vi kommer prata tillsammans över Skype om astropartikelfysik och allt annat vi tycker är kul. Förbered dig för långa diskussioner om nördiga ämnen. Alla är välkomna, vare sig du kan allt om ämnet eller ingenting!

Om du inte kan vara med den här gången så oroa dig inte! Alla studiecirkelstillfällen kommer vara så fristående som möjligt så att man kan hoppa in och hoppa ur när man vill. Gå med i Skype-chatten för att delta, eller läs mer på Facebook-eventet.

Här lägger vi upp information om kommande event. För att få ny information direkt, gå med i vår Facebook-grupp.

Har du frågor? Tveka inte att ta kontakt med styrelsen.

Stadgar

Tidigare evenemang

Årsmöte och föreläsning

Plats: AU:s kansli, Brinellvägen 24, Stockholm
Tid: 24 mars, 13:00

Den 24 mars hade vi årsmöte! Årsmöteshandlingarna kan hittas här. Protokollet kommer när det har blivit justerat.

Mötet hölls på AU:s kansli på KTH campus i Stockholm klockan 13:00, och i samband med mötet höll Chad Finley från Stockholms Universitet en föreläsning om gravitationsvågor.

Öppen föreläsning med Sara Strandberg

Plats: Oskar Klein-salen, AlbaNova, Stockholm
Tid: 25 januari, 18:15-19:00

Den 25 januari höll Sara Strandberg, forskare i partikelfysik vid SU, en öppen föreläsning om ATLAS-experimentet vid CERN, och om vad de hoppas kunna upptäcka och hitta belägg för med hjälp av världens största partikelaccelerator. Läs mer på SU:s hemsida eller på vårt Facebook-event.

Nobelföreläsning

Plats: Aula Magna, Stockholms Universitet
Tid: 8 december, 8:40

Den 8 december höll nobelpristagarna i fysik, kemi och ekonomi att hålla öppna föreläsningar på Stockholms Universitet, och eftersom nobelpriset i fysik är om gravitationsvågor var självklart UAPFF på
plats för att lyssna! Du kan läsa mer på vårt Facebook-event, eller på Vetenskapsakademins hemsida. Om du missade detta fantastiska evenemang, finns föreläsningarna inspelade.

Nobelmiddag

Plats: Artemisgatan 19, Stockholm (t-bana Ropsten)
Tid: 8 december, 18:00

På kvällen den 8 december, arrangerade vi en mininobelmiddag. Middagen ägde rum i lokalen Studion i Hjorthagens medborgarhus. Läs mer på vårt Facebook-event.