Unga Astropartikelfysikföreningen

AU:s charmigaste gemenskap

Föreningens syfte är att främja intresset för astropartikelfysik bland Sveriges unga och skapa en gemenskap för dessa. Gå med i vår Facebook-grupp för mer information.

Styrelsen kan nås via astropartikelfysik@astronomiskungdom.se

På gång

Årsmöte

Plats: AU:s kansli, Brinellvägen 24, Stockholm
Tid: 24 mars

Den 24 mars är det dags för årsmöte! Om du är intresserad av att kandidera till någon förtroendepost, skicka ett mail till oss med en text på 100-500 ord där du presenterar dig själv och berättar varför just du passar utmärkt till avsedd post. Texten kan till exempel innehålla fritidsaktiviteter, meriter, planer för föreningen eller favoritområde inom astropartikelfysik.

Mötet kommer att hållas på AU:s kansli på KTH campus i Stockholm. Tiden är ännu inte bestämd. Maila oss om du har några frågor, motioner eller funderingar angående årsmötet.

Här lägger vi upp information om kommande event. För att få ny information direkt, gå med i vår Facebook-grupp.

Har du frågor? Tveka inte att ta kontakt med styrelsen.

Tidigare evenemang

Öppen föreläsning med Sara Strandberg

Plats: Oskar Klein-salen, AlbaNova, Stockholm
Tid: 25 januari, 18:15-19:00

Den 25 januari höll Sara Strandberg, forskare i partikelfysik vid SU, en öppen föreläsning om ATLAS-experimentet vid CERN, och om vad de hoppas kunna upptäcka och hitta belägg för med hjälp av världens största partikelaccelerator. Läs mer på SU:s hemsida eller på vårt Facebook-event.

Nobelföreläsning

Plats: Aula Magna, Stockholms Universitet
Tid: 8 december, 8:40

Den 8 december höll nobelpristagarna i fysik, kemi och ekonomi att hålla öppna föreläsningar på Stockholms Universitet, och eftersom nobelpriset i fysik är om gravitationsvågor var självklart UAPFF på
plats för att lyssna! Du kan läsa mer på vårt Facebook-event, eller på Vetenskapsakademins hemsida. Om du missade detta fantastiska evenemang, finns föreläsningarna inspelade.

Nobelmiddag

Plats: Artemisgatan 19, Stockholm (t-bana Ropsten)
Tid: 8 december, 18:00

På kvällen den 8 december, arrangerade vi en mininobelmiddag. Middagen ägde rum i lokalen Studion i Hjorthagens medborgarhus. Läs mer på vårt Facebook-event.

Här lägger vi upp information om kommande event. För att få ny information direkt, gå med i vår Facebook-grupp.

Har du frågor? Tveka inte att ta kontakt med styrelsen.