Vad vi gör

Polhems Astronomiska Sällskap (PAS) är en gymnasieförening riktad till elever med intresse för astronomi, observationer, fika, och självfallet fysik. Att vara medlem är naturligtvis gratis. Alla elever vid Polhemsskolan i Lund är välkomna att gå med samt vara delaktig i våra månatliga möten. Vi har över 70 medlemmar med varierande kunskaper – det finns helt säkert någon annan med liknande engagemang som dig!

Bli & vara medlem

Att gå med är så enkelt som att följa denna länk och godkänna våra stadgar. Som medlem stödjer du oss, och behöver inte vara aktiv. Sen får du gärna gå med i vår Discord (frivilligt).

Alla event som PAS håller i är kostnadsfria. Vi har det senaste året varit på flera observationer och studiebesök. När doktorander föreläst har vi alltid kunnat ställa frågor om forskningsfronten.

Framtiden

Vi har ambitiösa planer för vårterminen och framåt. Bland annat har vi ett stort heldagsprojekt planerat för vårterminen. Håll utkik på vår Discord för mer information!

Vi har även tänkt utföra fler observationer vid LTH. Förutom att se himlakroppar får vi även möjlighet att fråga frågor och se hur de forskar.

Vem vi är

PAS har medlemmar från natur-, teknik-, samhälls-, matematikspets- och fysikspetsprogrammet på Polhemsskolan i Lund. Varje år hålls ett årsmöte där styrelse och framtida verksamhet bestäms. Styrelsen planerar och driver föreningen med önskemål från medlemmarna. Den nuvarande styrelsen står längst ner på sidan och kan nås antingen på Discord eller mejl.

Historia

PAS grundades december 2017 av Astronomisk Ungdom som en medlemsförening. Syftet var att skapa en liten gemenskap på skolan kring astronomi och astrofysik. Genom åren har vi haft både toppar och dalar, nämnvärt corona-pandemin som 2020-21 ställde in samtliga aktiviteter. Genom ett starkt drag startades PAS igång igen. Idag har vi över 70 medlemmar på skolan och arrangerar möten varje månad. Utöver våra offentliga planer är bara att vänta och se vad som händer med PAS i framtiden.

Styrelsen

Rebecka Axelsson

Ordförande
Mejl: pas@r.flum.net

Evyn Bohlin Staver

Vice ordförande & Sekreterare
Mejl: elev.loe.bohlinstaver@skola.lund.se

Noel Jönsson

Kommunikatör
Mejl: noel.caj@icloud.com

Mostafa Kerim

Kassör
Mejl: elev.mostafa.kerim@skola.lund.se

Olena Popova

Medlemsansvarig
Mejl: olena.popova.se@gmail.com

Vilma Forsberg

Styrelseledamot
Mejl: elev.vilma.forsberg@skola.lund.se

Varukorg