En liten bit av historia

Nova Stella tillhör en av Astronomisk ungdoms lokalföreningar. Vi är en verksamhet som är partipolitiskt och religiöst obunden ideell organisation. Nova Stellas största syfte är att främja astronomi intresset och rymdfart för målgruppen mellan 6-25 år. Sätesorten för styrelsen ligger i Lund men är en lokalförening för alla som bor i Skåne.  

Vår ungdomsförening brukar bland annat arrangera teleskopvisningar, pyssel eller exempelvis visningar på planetariet.  Lokalföreningen fick sitt ursprungliga namn från den Skånska astronomen Tycho Brahe. Under 1500-talet upptäcktes en supernova i vintergatan På den tiden visste man dock inte vad en supernova var, så därför trodde Tycho Brahe att det han hade upptäckt i själva verket var en ny stjärna, därav namnet!

Styrelsen – vårt arbetslag

David Nystrand

Ordförande

Ida Fahlström

Sekreterare

Arash Sanai

Ledamot

Saima Masovic

Ledamot

Bli medlem redan idag

Som medlem i Nova Stella kommer du få ett gynnsamt tillfälle att få ta del till en astronomisk gemenskap för alla åldrar, hänga med på ett äventyr som innefattar en vidare kunskap om rymden och astronomi samtidigt som du får se föreningen växa.

Sociala Medier

Följ oss på våra sociala plattformar. Här kan du kontakta oss, chatta med oss eller bara se vad som är på gång! Nova Stella har en officiell Facebooksida, medans på kommunikationsforumet kan du hålla kontakten med våra medlemmar.

KONTAKTA OSS

novastella@au.se

SOCIALA MEDIER

För nuläget har vi ingen social platform som är aktiv, kommer inom kort!

OM OSS

Nova Stella är en av AUs lokalföreningar i Sverige. Föreningen är belägen i Lund, Skåne. Föreningens syfte är att bidra till intresset för astronomi och rymdfart hos barn och ungdomar.

Swish: 123 662 52 22

Varukorg