En liten bit av historia

Nova Stella tillhör en av Astronomisk ungdoms lokalföreningar. Vi är en verksamhet som är partipolitiskt och religiöst obunden ideell organisation. Nova Stellas största syfte är att främja astronomi intresset och rymdfart för målgruppen mellan 6-25 år. Sätesorten för styrelsen ligger i Lund men är en lokalförening för alla som bor i Skåne.  

Vår ungdomsförening brukar bland annat arrangera teleskopvisningar, pyssel eller exempelvis visningar på planetariet.  Lokalföreningen fick sitt ursprungliga namn från den Skånska astronomen Tycho Brahe. Under 1500-talet upptäcktes en supernova i vintergatan På den tiden visste man dock inte vad en supernova var, så därför trodde Tycho Brahe att det han hade upptäckt i själva verket var en ny stjärna, därav namnet!

 

 

Styrelse

Vårt Arbetslag

Kaltrina Kajtazi

Kaltrina Kajtazi

Ordförande

Hatai Buekuson-Engkvist

Hatai Buekuson-Engkvist

Vise Ordförande & Kassör

Martin Montelius

Martin Montelius

Sekreterare

Raffay Abrar

Raffay Abrar

Talitha Nauta

Talitha Nauta

Kommunikatör

Oskar Kristiansson

Oskar Kristiansson

Webbansvarig

Bli Medlem Redan Idag

Som medlem i Nova Stella kommer du få ett gynnsamt tillfälle att få ta del till en astronomisk gemenskap för alla åldrar, hänga med på ett äventyr som innefattar en vidare kunskap om rymden och astronomi samtidigt som du får se föreningen växa.

Sociala Medier

Följ oss på våra sociala plattformar. Här kan du kontakta oss, chatta med oss eller bara se vad som är på gång! Nova Stella har en officiell Facebook sida, medans på kommunikations forumet kan du hålla kontakten med våra medlemmar.

Håll Kontakten Med Oss
Via Mail!

Ställ gärna frågor till oss med hjälp av formuläret nedanför. Vi gör vårt bästa för att besvara ditt mail inom tidsplanen 48h.

Kontakta oss

Novastella@astronomiskungdom.se

Sociala medier

Facebook.com/NovaStellaAU/

 

 

Om oss

Nova Stella tillhör en av AUs lokalföreningar i Sverige. Föreningen är beläget i Lund, Skåne. Föreningens syfte är att bidra till astronomi intresset och rymdfart bland barn till ungdomar.

Swish: 123 662 52 22

Varukorg