Julmingel på kansliet

I torsdags bjöd AU in till en rymdig jul på kansliet. Julklappar delades ut efter en tipspromenad och fika. En söt liten gran prydde bordet och på väggen satt en bild på Christer Fuglesang i tomteluva. Läs mer om minglet på Cornelias rymdblogg eller läs hennes berättelse här nedan: 

Vissa personer börjar att fira sin jul vid advent medan andra väntar tills julafton eller juldagen. Men oavsett när man väljer att fira sin jul är det viktigaste att se till att ha det riktigt mysigt, precis som vi hade det i torsdags.

Jag och Robin bestämde oss för att ta tåget upp till huvudstaden för att för första gången besöka AU:s kansli. Ingenting vi ångrar om jag säger så, det var supermysigt och vi båda hade stora leenden på läpparna när vi åkte hem. Förutom att vi gick vilse bland KTH.s byggnader och nästan missade tåget hem tycker jag att resan gick över förväntan. Vad mer kan man förvänta sig av två bönder i storstaden?

Vi gick en rymdinspererad tipspromenad och som vid alla tipspromenader trodde alla att de skulle få alla fel. Under tiden diskuterades det såklart mycket och alla skrattade. På väggen satt den heliga bilden på Christer Fuglesang i tomteluva. När tipspromenaden var klar fikades det och de fint inslagna paketen delades ut i turordning efter vem som fick flest rätt på tipspromenaden. Att bli missnöjd över deras innehåll var omöjligt så länge man är en aning nördig… så söta och roliga! Allt från rymdraketspennor till självlysande stjärnor. Vet att någon utbrast ”lysande Sickan”, för att citera Jönssonligan, en klockrent passande kommentar.

Jag fotade en hel del under kvällen men utöver mig så hade vi även en representant från den äldre ålderskategorin bakom AU:s snapchat… Om du inte redan följer ”astronomisk_ungdom” borde du verkligen gör det, deras mystory är den bästa.

Så det vi egentligen gjorde var med andra ord att umgås. När det blev dags för oss att dra oss mot tåget insåg jag hur fantastiskt roligt vi hade haft det, jag skrattade bokstavligt talat hela vägen hem. Tack till alla ni som var där, jag saknar er redan… Och det faktum att det inte behövs mer än att umgås med underbara människor för att sprida julkänsla gör mig otroligt glad.

Jag hoppas verkligen att alla har haft en riktigt fin jul och får en superbra fortsättning! En rymdig jul är en perfekt jul, eller hur?

//Cornelia

Varukorg